| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: Feyenoord en Ajax delen de punten in spannende Klassieker

28 oktober 2012 14:24 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Dennis Matthijs
 

Feyenoord en Ajax hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. Een vermakelijke Klassieker eindigde in 2-2. Ajax, dat in de slotfase met tien man speelde, leek lang op weg naar een overwinning, maar Graziano Pellè produceerde in de laatste minuten nog de gelijkmaker.

Feyenoord begon het duel fel, opgejut door de 45 duizend uitzinnige supporters in een kolkende Kuip. Ajax wist de eerste storm echter te doorstaan en nam het initiatief al snel over. In twaalfde minuut kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Na een goede actie van Ryan Babel worstelde Christian Eriksen zich tussen Daryl Janmaat en Stefan de Vrij door en schoof hij de bal in de verre hoek: 0-1.

Ajax kon niet lang genieten van de voorsprong, want al in de 23ste minuut kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Lex Immers kreeg de bal op een presenteerblaadje van Wesley Verhoek, maar faalde. De uitblinkende debutant Jean-Paul Boëtius (18) was echter oplettend en schoot de bal bij de tweede paal alsnog tegen de touwen. In het restant van de eerste helft bleef het tempo hoog en waren er met name voor Feyenoord nog een aantal mogelijkheden. Na 45 minuten stond het echter nog steeds 1-1.

Feyenoord kwam na rust niet goed uit de kleedkamers. Al snel wist Ajax voor de tweede keer op voorsprong te komen. Siem de Jong tikte de bal langs doelman Kostas Lamprou na een vrije trap van Christian Eriksen. Snel na de treffer nam Feyenoord echter het initiatief in handen. Ajax wankelde, de Rotterdammers heersten en creëerden steeds meer kansen.

Een kwartier voor het einde kreeg Niklas Moisander voor een lichte overtreding zijn tweede gele kaart, waardoor Ajax plots met tien man verder moest. De druk van Feyenoord op de Amsterdamse defensie nam nog verder toe, maar ondanks een slotoffensief van de Rotterdammers leek Ajax de drie punten toch over de streep te gaan trekken. Een formidabel doelpunt van Graziano Pellè zorgde in de negentigste minuut toch nog voor de gelijkmaker. In de blessuretijd kreeg diezelfde Pellè nog een gigantische kans op 2-3, maar Kenneth Vermeer voorkwam met een onwaarschijnlijke reflex een nederlaag voor zijn ploeg.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (12)

Reacties
boefmansje Rang: Wereldkampioen| 28-10-2012 14:33 | Reageer

Terecht gelijkspel lijkt me

fillyking Rang: Super talent| 28-10-2012 14:36 | Reageer

Wat speelde Pellè geweldig zeg. Hij won elk kopduel, creëerde veel ruimte voor Immers, Verhoek en Boëtius en scoorde een fantastische goal.

janplan Rang: Super talent| 28-10-2012 14:48 | Reageer

Pelle was goed en maakte een prachtig doelpunt. Boetius maakt in de eerste helft een prima indruk, maar zakte de tweede helft, begrijpelijk na zo´n lange blessure, wat weg. Immers en Verhoek faalden beiden. Wel in de realiteit blijven. Ik hoor of lees trouwens niets van jou kant over die misselijkmakende gele kaarten aansmerende Clasie.

KasperHermans Rang: International| 28-10-2012 15:00 | Reageer

Hij zegt niet dat Immers, Verhoek en Boëtius goed speelde. Hij zegt dat Pelle veel voor hen creëerde.

janplan Rang: Super talent| 28-10-2012 15:08 | Reageer

En daar heb je lekker veel aan als je als spits veel creeerd voor de opkomende spelers die dan hopeloos falen.

fillyking Rang: Super talent| 28-10-2012 15:02 | Reageer

Was te verwachten dat Boëtius in de tweede helft zou afzakken, want van een achttienjarig talent kan je niet verwachten dat hij negentig minuten tegen een topploeg als Ajax zal domineren. Ik vond dat Koeman hem na een uur naar de kant moest halen. Wat Clasie betreft, hij liet zich inderdaad niet van zijn beste kant zien. Desondanks speelde hij sterk op het middenveld.

KasperHermans Rang: International| 28-10-2012 14:39 | Reageer

Terechte uitslag. Feyenoord was optisch beter, maar dat komt ook omdat ze de hele wedstrijd een achterstand moesten repareren. Ajax dacht er te makkelijk over en krijgt dan via een wereldgoal de deksel op de neus en mag gezien die redding van Vermeer nog blij zijn dat het maar 2-2 is. Wel weer puntverlies voor beide. Gat met Twente kan zeven punten worden.

janplan Rang: Super talent| 28-10-2012 14:40 | Reageer

De uitslag lijkt me wel v erdiend te noemen. AJAX duidelijk beter aan de bal, Feijenoord wat oportunistischer. Waar ik me wel de hele middag aan heb lopen ergeren aan die misselijkmakende Clasie. Smeert eerst na een 100% zuivere tackle MOisander een kaart aan, probeert dat nog een paar keer bij andere spelers door bij hwet minste of geringste te gaan liggen kermen alsof hij een baby moet krijgen. Wat een naar en over het paard getild mannetje is dat geworden, zeg. Het meest missleijke is dat hij eerst een overtreding, en een flinke, gele kaart wardig maakt op Babel, vervolgens een tikkie krijgt wat nauwelijks noemenswaardig is, maar weer als een speenvarken gaat liggen kermen en weer een kaart aansmeert. Wat een matennaaier is dat. Mijn maag draait er nu nog van om. Tot slot± Pele scoorde wel het doelpunt van het jaar. Jammer dat ik daar door het misselijke gedrag van mevrouw Clasie niet meer van kan genieten maar een nare nasmaak hier aan over houdt.

janplan Rang: Super talent| 28-10-2012 14:44 | Reageer

Ook wil ik nog iets zeggen over die toeschouwers en ook de stadionspeaker, volgesn mij ene Peter Houtman ofzo. Ze vinden bij Feijenoord geen enkel probleem dat spelers van AJAX continu bij een ingooi of corner bekogeld worden, mar als ene schele supporter toevallig niet Babel maar Janmaat raakt vinden we het in ene wel een probleem. Wat een hypocriet zooitje zeg. Sterker nog, had men eerder omgeroepen te stoppen met gooien was janmaat ook niet geraakt. Dom,dom,dom....

Trikson | 28-10-2012 14:51 | Reageer

Volgens mij weten al die "supporters" wel dat je niets op het veld mag gooien. Eens over Clasie, eens over terechte uitslag. Nijhuis floot over het algemeen goed, maar ging helaas de mist in met Moisander. Toch had Moisander met geel op zak Pelle lekker moeten laten lopen; die is namelijk gevaarlijker uit stand...

janplan Rang: Super talent| 28-10-2012 15:30 | Reageer

Nijhuis heeft anders bepalende fouten gemaakt door Clasie na een slaande beweging geen rood te geven en ook Immers met zijn karatetrap op Poulsen had rood moeten hebben als voor een schwalbe van Clasie en een beetje vast houden al 2x geel geeft. Inconsequent en bepalend dus. Mannelijk en hard voetbal prima en juist goed, maar dergelijke overtredingen moeten wel aangepakt worden. Onze alom bekende Luis Suarez had nu al op tv beelden gebasseerd 5 wedstrijden schorsing gekregen als hij dergelijke dingen zou doen. Ben benieuwd of Clasie ook vervolgd word.

Latjepsv | 28-10-2012 15:31 | Reageer

Denk toch dat de scheids weer veel invloed had in het gelijk spel door het wel geven van rood aan Ajax en niks aan FeyenoordVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!