Wedstrijdverslag: PEC Zwolle na rust langs RKC Waalwijk, PSV verslaat EHC

31 oktober 2012 20:55 | Bron: Voetbalinfo

PEC Zwolle heeft voor de tweede keer in tien dagen van RKC Waalwijk weten te winnen. In Waalwijk werd het 2-4. PSV Eindhoven won in eigen huis met 2-1 van de amateurs van EHC uit Hoensbroek. Heracles Almelo versloeg in eigen huis Sparta Rotterdam met 2-0.

RKC Waalwijk - PEC Zwolle 2-4
RKC Waalwijk begon sterk aan het duel met de Zwollenaren en stond na acht minuten op een 1-0 voorsprong. Defensieve wanorde bij de Blauwvingers zorgde ervoor dat Teddy Chevalier vrij kon uithalen. Nog geen minuut later stond de 1-1 op het scorebord. Direct vanaf de aftrap zocht Zwolle de aanval en na een goede combinatie belandde de bal bij Youness Mokhtar, die Jeroen Zoet in de korte hoek wist te passeren.

Tien minuten later kreeg PEC Zwolle een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Cuco Martina maakte opzichtig hands in het eigen strafschopgebied en Wiljan Pluim mocht vanaf elf meter aanleggen. Maar de RKC-goalie wist de inzet vanaf elf meter te keren. Hierdoor kwam er meer geloof in het spel van de thuisclub en na een halfuur zette Mats Lieder de thuisclub opnieuw op voorsprong na een razendsnelle counter.

In de tweede helft kwam PEC Zwolle messcherp terug uit de kleedkamer en nog geen vijf minuten na rust bracht opnieuw Ronnie Reniers de bezoekers op gelijke hoogte. Opnieuw Mokhtar zorgde een halfuur voor het einde van de wedstrijd voor de eerste Zwolse voorsprong en met een knappe vrije trap zorgde Rochdi Achenteh tien minuten later voor een verdubbeling van de marge. In het laatste kwartier besloot RKC-trainer Erwin Koeman nog terug te komen in de wedstrijd door Nourdin Boukhari en Rodney Sneijder in te brengen. Laatstgenoemde mocht in de absolute slotfase nog aanleggen vanaf elf meter, maar Diederik Boer volgde het voorbeeld van zijn collega aan RKC-zijde en wist de strafschop te keren.

PSV - EHC 3-1
PSV Eindhoven trad de amateurs uit Hoensbroek tegemoet met enkele jeugdspelers. Zo maakte onder andere Gianluca Maria zijn debuut en mocht Peter van Ooijen aan de aftrap verschijnen. De Eindhovenaren hadden de gehele wedstrijd de overhand, maar wisten dat niet in de score uit te drukken. In de twintigste minuut van de wedstrijd werd het eerste doelpunt gescoord door Memphis Depay.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd besloot Dick Advocaat om Georginio Wijnaldum in te brengen voor de doelpuntenmaker en binnen vijf minuten na zijn entree verdubbelde hij de marge. Vijf minuten voor tijd zorgde Ron Starmans voor de aansluitingstreffer, maar debutant Maria zorgde in de blessuretijd voor de 3-1, op aangeven van Wijnaldum.

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 2-0
In de eerste helft kregen de supporters een zeer matige pot van beide teams voorgeschoteld en het publiek veerde een keer op bij een mogelijkheidje van Everton Ramos da Silva, maar zijn schot ging zeer ruim voorlangs. Na rust begon Heracles beter te voetballen en Samuel Armenteros zorgde na ruim een uur spelen voor een 1-0 voorsprng. Ruim vijf minuten later verdubbelde de spits de marge voor de thuisclub. Hierna zakte het niveau weer drastisch naar beneden en sleepte het duel zich naar het laatste fluitsignaal.