| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: NAC na strafschoppen langs amateurs, degelijke zege Vitesse

31 oktober 2012 22:14 | Bron: Voetbalinfo
 

NAC Breda heeft zich ternauwernood geplaatst voor de laatste zestien van de KNVB-beker. Tegen de Topklasser HBS werd het over 120 minuten 1-1. Na strafschoppen mocht de Eredivisionist alsnog door. Vitesse won eenvoudiger. Staphorst werd met 4-0 opzij gezet.

NAC - HBS 1-1 na strafschoppen 4-2
NAC begon goed en was al snel gevaarlijk via Anthony Lurling, maar de aanvaller mikte naast. Ook Elson Hooi was gevaarlijk, maar hij wist het doel eveneens niet te vinden. Aouad Said kon dat wel, hij dook vrij op in het strafschopgebied van de Bredanaar en schoot binnen.

Na rust zette NAC meer en meer druk en dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker. Het was Anthony Lurling die met een afstandsschot voor de gelijkmaker zorgde. De winnende treffer waar NAC naar op zoek was kwam voor het eind niet meer tot stand. In de verlenging kreeg het uitgewisseld NAC een domper te verwerken. Hooi raakte geblesseerd en zodoende moesten de Bredanaars met tien man verder. Toch was de ploeg het dichtstbij de 2-1 via Andreas Lasnik. Echter werd er niet meer gescoord en moesten strafschoppen uitkomst bieden. Daarin werd Jelle ten Rouwelaar de held, door tot tweemaal toe een inzet vanaf elf meter te keren.

Vitesse - Staphorst 4-0
Vitesse kende in eigen huis weinig problemen met de amateurs. Al in de tweede minuut kwamen de Arnhemmers op een voorsprong door een doelpunt van Wilfred Bony. Vitesse kreeg kans op kans en het was dezelfde Bony die aan het eind van de eerste helft voor de 2-0 zorgde. Na rust nam Vitesse gas terug, maar toch wist het in de laatste twintig minuten nog twee keer het net te vinden via Jonathan Reis en Davy Pröpper.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!