Wedstrijdverslag: Robben leidt Bayern met twee goals langs Kaiserslautern

31 oktober 2012 22:21 | Bron: Voetbalinfo

FC Bayern München heeft ten koste van Tweede Bundesligist 1. FC Kaiserslautern eenvoudig de achtste finales van de DFB Pokal weten te bereiken. In eigen huis won Der Rekordmeister met 4-0, onder meer dankzij twee doelpunten van Arjen Robben.

Bayern had totaal geen moeite met Kaiserslautern. Na ruim tien minuten stond de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Robben gaf een perfecte assist op Claudio Pizarro en de Paraguayaanse aanvaller wist de bal beheerst binnen te werken. In het restant van de eerste helft creëerde Bayern nog enkele flinke kansen, maar was het vaak de eindpass die ontbrak.

Kort na rust kwam het alsnog op een terechte 2-0 voorsprong. Arjen Robben kwam op de voor hem karakteristieke manier vanaf de linkervleugel naar binnen en wist de bal netjes in de verre hoek te plaatsen, nadat hij de bal via het hoofd van Pizarro kreeg aangespeeld. Tien minuten later gooide de thuisclub de wedstrijd definitief in het slot. Pizarro scoorde zijn tweede van de avond, ditmaal met zijn hoofd, en twee minuten voor tijd wist Robben met zijn tweede treffer van de avond de eindstand op 4-0 te brengen.

Overige uitslagen:
Karlsruher SC - MSV Duisburg 1-0
Arminia Bielefeld - Bayer Leverkusen 2-3 n.v.
Kickers Offenbach - Union Berlin 2-0
VfB Stuttgart - FC Sankt Pauli 3-0