Wedstrijdverslag: Pover reserveteam van Ajax met moeite langs ONS Sneek

31 oktober 2012 22:38 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Stephen van Vlokhoven

Met flink wat reservespelers in de basis maakte Ajax een slappe indruk op bezoek bij ONS Sneek. De Friezen konden lang teren op een doelpuntloos gelijkspel, maar braken in de tweede helft uiteindelijk toch en moesten tegen de regerend landskampioen een 0-2 nederlaag toestaan.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de jonge spits Danny Hoesen. Tegen Real Madrid mocht hij al meedoen en in dit bekerduel kreeg hij weer een basisplaats. Een vroege goal zat er echter niet in, want de aanvaller schoot naast na een voorzet van Mitchell Dijks. Even later kopte Derk Boerrigter net mis na een voorzet van Jody Lukoki.

Het balbezit was met 72 procent overduidelijk in het voordeel van de bezoekers, maar Ajax kon absoluut geen vuist maken. Zodoende kwam ONS er soms gevaarlijk uit. Jurjen Bosch kreeg een grote kans, maar Jesper Cilissen pakte de slecht ingeschoten bal makkelijk vast.

De rest van de eerste helft verliep verder erg ongelukkig voor Ajax. Hoesen schoot op de lat en Viktor Fischer raakte de bal helemaal verkeerd waardoor een doelpunt in het eerste deel van de wedstrijd uitbleef.

In de tweede helft komt Miralem Sulejmani uit de kleedkamer om Boerrigter te vervangen. Een doelpunt leek bij de druk die Ajax zette niet uit te kunnen blijven en zo geschiedde. Eriksen kwam in het veld voor Hoesen en de Deen liet van zich horen. Hij bediende landgenoot Fischer voor de 1-0. Ook Ryan Babel kreeg nog minuten van Frank de Boer, maar de aanvaller was absoluut niet scherp en klungelde onder andere in de aanname. Vlak voor tijd scoorde debutant Stefano Denswil uit een vrije trap en bekerde het matige Ajax toch 'gewoon' door.

SebastiaanZ Rang: Waterdrager| 01-11-2012 1:02 | Reageer

Wat AFCA020 nog niet langs geweest? Ajax verdiende het niet om door te gaan naar de volgende ronde, het was weer echt lucky Ajax op het einde hoor.

AFCA020 Rang: Vedette| 01-11-2012 11:00 | Reageer

Ik was in Sneek vriendelijke vriend.
Hahaha en jouw neem ik niet meer serieus.
Als je zegt dat AJAX het niet verdiende ben je echt onredelijk.

De wedstrijd was niet super, maar ondanks debutanten, veel jeugd en een B team gewoon simpel door.

Het was niet hoogstaand maar goed, wie maalt daar om? Het is maar de beker en ook tegen een niet motiverende tegenstander.
Voorlopig hebben we tot de finale 2 andere prioriteiten. De Champions League en de competitie.

Jij veel plezier en succes tegen Xerxes he sebasje....
Ouwe moeimaker..... :s