| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: Afgang Ajax in eigen ArenA tegen Vitesse

3 november 2012 20:35 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Michel van Ballegooij
 

Vitesse heeft op bezoek bij Ajax voor een grote verrassing gezorgd. Waar het vorige week in eigen huis nog onderuit ging tegen AZ won het nu zeer overtuigend met 0-2 op bezoek in de Amsterdam ArenA. Ajax is aan een zeer slechte reeks bezig. De laatste keer dat zij in de competitie wonnen dateert van 29 september, toen FC Twente met 1-0 werd verslagen.

Hoewel Ajax wel sterk aan de wedstrijd begon wist het maar niet echt door te drukken op de verdediging van Vitesse. Het waren vooral losse flodders op het doel van doelman Piet Velthuizen, maar die zorgden niet voor veel gevaar. Aan de andere kant waren dan weer wat minder kansen, maar die waren wel direct gevaarlijk. Zo brak Jonathan Reis een keer uit en was er ook een schietkans voor Wilfried Bony. Die laatstgenoemde kreeg een bal uit de kluts voor zijn voeten en schoot hem perfect binnen, waardoor Vitesse met een 0-1 voorsprong ging rusten.

Ajax kwam onder luidt gejuich uit de kleedkamers, maar echt veel nut had het niet. De tweede helft was nog maar net onderweg en Bony had zijn tweede van de avond er alweer in liggen. De aanvaller van de club uit Arnhem was eigenlijk de hele wedstrijd onzichtbaar, maar met twee doelpunten zou hij wel uitgeroepen worden tot man van de wedstrijd.

Na de 2-0 moest Ajax wel meer aanvallen en dat zorgde ervoor dat er achterin gaten vielen. Marco van Ginkel kreeg hierdoor een grote kans, maar hij raakte de lat. Aan de andere kant kreeg Daley Blind een goede mogelijkheid, maar hij schoot vanuit een lastige positie de bal in de handen van Velthuizen. Voor de rest tikte de tijd rustig weg in het voordeel van Vitesse en bleek Ajax niet in staat om nog iets terug te doen.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (17)

Reacties
Feyrofer | 03-11-2012 20:45 | Reageer

En waar ligt t nu allemaal aan? Te jong? B-elftal? Scheidsrechters? Ben benieuwd... Word oppassen voor Ajax want is gewoon een matig elftal en kunnen zo buiten de top 5 vallen dit seizoen...

boefmansje Rang: Wereldkampioen| 03-11-2012 21:04 | Reageer

Dat roepen ze de afgelopen vijf seizoenen elke keer zo rond deze tijd, en uiteindelijk wordt Ajax toch altijd wel weer eerste of tweede.

Feyrofer | 03-11-2012 21:15 | Reageer

Zullen zien,zeg ook oppassen maar zou niet weten hoe ze t tij weten te keren aangezien ze bijna geen kansen creëren, veel kansen weg geven,geen sterke bank hebben,weinig echte kerels die elftal kunnen dragen. Maar nogmaals we zullen zien.

KasperHermans Rang: International| 03-11-2012 21:57 | Reageer

Dit elftal mist wel echt kwaliteit vergeleken met de afgelopen jaren. Betwijfel het ten zeerst, al kan er in de winterstop nog wat gehaald worden, maarja als je zo blijft spelen kan het dan wel eens écht te laat zijn

Rick | 03-11-2012 21:33 | Reageer

Ik zat in het stadion en het was weer eens om je dood te ergeren. Het was verschrikkelijk. En het lag gewoon aan ajax en aan niets anders. Ajax heeft de eerste zestig minuten geen goeie kans gecreëerd. Als de Boer een beetje ballen heeft haalt hij de eerst volgende wedstrijd eriksen sana en poulsen eruit. Het was weer negentig minuten KUTvoetbal

AFCA020 Rang: Vedette| 04-11-2012 0:28 | Reageer

Slaat dat nou weer op?!

Buiten de top 5 vallen ze sowieso niet (ook al zou heel nederland dat geweldig vinden :s)
En dat eerste slaat ook nergens op.
AJAX verschuilt zich (in tegenstelling tot feyenoord) nooit achter leeftijd. Wij staan erom bekend met jonge elftallen te spelen. In oa 95 wonnen we daar meerdere internationale hoofdprijzen mee. En dat is eigenlijk altijd zo geweest in de AJAX cultuur.

En waarom zou dit een b-elftal zijn? Scheids was gewoon goed. Maar ja, we verlezen nu weereens na 25 wedstrijden. Kan gebeuren na zo'n imposante reeks toch?
Het voetbal was niet goed, maar je ziet steeds dat ze de wedstrijd voor een CL wedstrijd erg laks spelen, zo van: op 30% lukt het ook wel. Dat is kwalijk en moet er uit.
Maar goed nog geen reden tot paniek, alleen wel jammer dat AJAX steeds een herfstdipje heeft

Feyrofer | 04-11-2012 1:33 | Reageer

Zijn jouw eigen woorden allemaal was post speciaal voor jou. Na beker was t te jong en Ajax b tegen Feyenoord scheids dus was benieuwd naar je excuus

AFCA020 Rang: Vedette| 04-11-2012 9:03 | Reageer

Nou vond jij dan dat het sterkste elftal tegen sneek speelde?
Ik heb ook niet gezegd dat ze TE jong waren, ik zei : als er ipv sneek-AJAX op het formulier had gestaan: sneek-AJAX a1, dan had iedereen het knap gevonden. En dit team was A1 aangevuld met jong AJAX.

En dat geeft ook niet want dan kun je zien hoe de jeugd het doet.

En wat de klassieker betreft: iedereen vind het onterecht dat Moisander rood kreeg en immers en clasie niet....alleen een handjevol feyenoorders denkt er anders over. Terwijl de publieke opinie (en de realistische feyenoorders) ook zeggen dat nijhuis slecht was.... Neemt niet weg dat daardoor een gelijkspelletje verdient was,tuurlijk wel. Laatste 10-15 minuten was het tegenhouden en kon je erop wachten dat de 2-2 viel. Gelukkig was vermeer er nog om de 3-2 te voorkomen.
Maar je moet roeien met de riemen die je hebt, als de scheids deze beslissingen neemt is dat heeeeeel zuur maar je kan er niks meer aan doen helaas...

Mijn excuus is dat moisander niet speelde vandaag en bony en Janssen wel ;)
Vitesse speelde gewoon goed, AJAX dacht er veelte makkelijk over en hoopte op halve kracht dit even te doen en dan door naar Engeland, maja das een utopie gebleken

Feyrofer | 04-11-2012 1:42 | Reageer

En voor je t denkt ben geen anti Ajax type,nee ben alleen tegen mensen die denken dat Ajax t voetbal heeft uitgevonden en de rest van nl er niks van bakt zonder naar eerst je eigen elftal te analyseren want dan zou je zelf ook zien dat dit gewoon een erg zwak elftal is. En t gaat nu over Ajax morgen kan jij weer commentaar geven.

AFCA020 Rang: Vedette| 04-11-2012 9:11 | Reageer

Technisch gezien heeft AJAX het voetbal ook uitgevonden :p
Niet het spelletje zelf,maar het totaal voetbal.
Je komt wel heel anti AJAX over, met je 020 gepraat en sneren daar waar kan.
Nederland bakt er ook niks van, alle 36 bvo's niet... Daarom ben ik blij dat AJAXdat op de door ons zo gewenste manier probeert om te draaien en de internationale top weer wil benaderen.
Maar dat is een proces, je hebt niet gelijk je aansluiting weer.
En dat AJAXmet idd matige middelen 2x kampioen van nederland is geworden, zegt veel over Frank de Boer en over de rest van nederland dan klaarblijkelijk.
AJAX komt er echt wel weer bovenop, dat gemeut halverwege van iedereen:s we zien wel wie waar staat in mei toch? Dat gezwets van sommige (ook jij met je buiten de top 5) hecht ik weinigwaarde aan, dat is natuurlijk bullshit.

Feyrofer | 04-11-2012 11:19 | Reageer

Nogmaals ben ook niet tegen Ajax,een sterke nl competitie hebben we nodig en daar hoort ook een sterk Ajax bij,Feyenoord is de laatste jaren de goede weg in geslagen door alles op de jeugd te gooien,Ajax maakt de fout door zwakke spelers te kopen waar je in mijn ogen echt zelf ook wel wat hebt lopen of is er in de jeugd geen vervanger voor sana,poulsen en met moisander word je ook geen kampioen nee Ajax heeft een cruciale speler als Theo laten gaan,maak Theo belangrijk en je speelt om de titel.. En ik zeg ook dat ze moeten oppassen om niet buiten de top 5 te vallen want ze verliezen misschien pas na 25 wedstrijden,veel winnen doen ze ook niet en dat komt omdat ze gewoon weinig creëren wat ook niet gek is met zon voorhoede. En dat ze 2x kampioen zijn geworden zegt idd wat over de rest van nl,en over verthongen die erg belangrijk was. Ook begin ik mijn twijfels over de boer te krijgen aangezien t veldspel van Ajax gewoon achteruit gaat maar we zullen t gaan zien de komende weken maar op deze manier komen ze niet in de top5.

AFCA020 Rang: Vedette| 05-11-2012 10:55 | Reageer

Poulsen had inderdaad niet hoeven komen... ALS ze gewoon Janssen en Anita hadden gehouden ipv voor een appel en een ei verkopen.
Sana is in mijn optiek een leuke proef, je zal die jongen toch altijd wel met winst verkopen, tenzij je zijn contract af laat lopen.
Dus wat Sana betreft dat is goed.
En Moisander, tsja.... het is geen Vertonghen maar voor Nederlandse begrippen wel goed.
Ik zou niet weten wie ze hadden moeten halen die beter is. Viergever of Nuytinck in potentie misschien, maar ze willen geen potentie, want potentie hebben ze genoeg lopen in de jeugd, het moest iemand zijn die er NU stond.
Enige gegadigden zijn dan spelers als Moisander en/of Douglas. Nou en dat is gelijkwaardig, allebei leuk voor eredivisieclubs maar niet top.
Heitinga en/of Chivu zouden fantastisch zijn, maar Heitinga is nog niet toe aan een terugkeer en Chivu heeft een andere keuze gemaakt.
Een pulletje hoger vissen had en heeft geen zin, de Nederlandse competitie in combinatie met Nederlandse salarissen en Nederlandse belastingen is nou ook niet echt aantrekkelijk voor buitenlanders.
Dus ik vind Moisander dan nog de beste keus en optie.

Wat Frank de Boer betreft ben ik het niet met je eens. Ik ben van mening dat De Boer een fantastische trainer is die 2x knap kampioen is geworden.
Hij werd aangesteld toen het gewoon oud-hollands kut ging.
Toen verloor hij direct Luis Suarez en Emanuelson, maar toch is hij uit een (ogenschijnlijk) onmogelijke positie kampioen geworden met bij vlagen goed tot heel goed voetbal. (neem de wedstrijd tegen twente in 2011)
Jaar erop verloor hij weer belangrijke krachten zoals Stekelenburg en De Zeeuw. Met een nieuw team, een nieuwe architect op het middenveld en ook erg belangrijk een nieuwe keeper (Stekelenburg heeft een enorme leegte achtergelaten), is hij er in de loop van het jaar toch in geslaagd om na een stroeve start door bovengenoemde omstandigheden toch weer in geslaagd om een team dat ook nog eens geplaagd werd door blessureleed, ruim naar de titel te leiden met wederom (vaak) mooi en goed verzorgd voetbal.
Nu is dat zelfde in gang gezet, ook dit heeft weer tijd nodig na het verlies van enkele vaste krachten zoals Janssen, Vertonghen, Anita, Vd Wiel, Aissati etc.
Ook minder opvallende spelers (maar toch zeker van onschatbare waarde) als Boelykin en Ooijer zijn nu weggevallen.
Daar moeten nieuwe spelers voor terugkomen, de hierarchie moet opnieuw bepaald worden en ook dat heeft weer tijd nodig. Maar zelfs nu zie je bij vlagen enorm goed voetbal (zoals onlangs tegen Man City) maar ook in andere wedstrijden.

Verder zijn zijn management kwaliteiten enorm hoog gezien de rust waarmee hij tijdens een enorme crisis en vuilspuwerij altijd de focus heeft kunnen blijven leggen op het voetbal. Hij is kampioen geworden en zelf toen de crisis er was, maar ook bij mindere wedstrijden weet hij zijn team altijd goed uit de wind te houden.
Tuurlijk speelt zijn grote naam mee, maar die had Van Basten ook maar hij werd wel (door de media) bekritiseerd.

Dus wat Frank de Boer betreft heb ik alle vertrouwen in hem. Hij is sowieso in potentie DE Nederlandse coach van de toekomst in mijn optiek.
Kan een hele grote worden!

Feyrofer | 03-11-2012 20:48 | Reageer

Wel netjes van de ovatie voor Theo!

AFCA020 Rang: Vedette| 04-11-2012 9:12 | Reageer

Toch nog iets positiefs van die Ajacieden he ;)

fillyking Rang: Super talent| 03-11-2012 22:08 | Reageer

Knappe overwinning van Vitesse, had ik niet verwacht na de thuisnederlaag tegen AZ.

Stevennac | 04-11-2012 3:50 | Reageer

+1 voor Feyrofer

AFCA020 Rang: Vedette| 04-11-2012 9:14 | Reageer

-1 voor stevennac

Grow up en plaats volwassen, relevante en topic gerelateerde reacties aub...,, :s

Zoals feyroferVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!