Wedstrijdverslag: Dries Mertens leidt PSV naar nieuwe monsterzege op ADO

2 februari 2013 22:36 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Ivo Terpstra

PSV heeft met speels gemak ADO Den Haag opzij gezet. Nadat eerder dit seizoen de ploeg van Dick Advocaat al met 1-6 van de Hagenezen had gewonnen, werd de eindstand in Eindhoven nog minder dragelijk voor ADO: 7-0. Dries Mertens was de grote man aan de zijde van PSV, met twee goals en twee assists.

PSV had nog geen tien minuten nodig om op voorsprong te komen. Een hakje van Lens bood Hutchinson de mogelijkheid om een lage voorzet te geven die door Georginio Wijnaldum kon worden binnengeschoven.

De Eindhovenaren bleven verreweg de betere ploeg in de eerste helft, maar creëerde slechts een handvol echte mogelijkheden. Jermaine Lens was nog het dichtste bij een doelpunt. De spits ontsnapte aan buitenspel en kon recht op Gino Coutinho af. Hij probeerde echter zonder succes eerst de Haagse keeper te omspelen, waarmee de kans verloren ging.

In het begin van de tweede helft kreeg Wijnaldum een soortgelijke kans. Hij wist Coutinho wel te omspelen, maar het been van Malone voorkwam een zeker lijkend doelpunt. PSV wist aanvankelijk zelf de kansen niet te benutten, maar kreeg hulp van ADO-verdediger Christian Supusepa. Een schot van Lens werd door Coutinho tegen diens been gestompt, waarna de bal de lijn passeerde.

Uitblinker Dries Mertens was de volgende die zich op de scorekaart terug kon vinden. De vleugelaanvaller versierde zelf een vrije trap vlak buiten het Haagse strafschopgebied en krulde deze vervolgens schitterend in de bovenhoek. Drie minuten later bracht een steekpass van diezelfde Mertens Jermain Lens in staat de vierde Eindhovense treffer te maken.

Memphis Depay raakte in het vervolg met een gekruld schot de verre paal, waarna ook invaller Jürgen Locadia een doelpunt mocht maken. Uiteraard was het Dries Mertens die voor de assist zorgde en Locadia de kans bood diagonaal binnen te schieten. Vervolgens was de magistrale Belg zelf opnieuw de doelpuntenmaker, hij wist van afstand met een pegel in de kruising de 6-0 te maken.

Het slotakkoord was voor Wijnaldum, die door Locadia werd vrijgezet voor de goal en ongehinderd de zevende en laatste treffer kon leveren.

StephanVDV Rang: Aankomend talent| 02-02-2013 22:47 | Reageer

Ongekend dat doelsaldo.

Latjepsv | 02-02-2013 23:05 | Reageer

Wat een lekkere 2e helft en wat speelde Mertens goed zeg en dan het doelsaldo 73 goals in 21 wedstrijden , hopen dat ze dit vasthouden