Wedstrijdverslag: Plet opnieuw trefzeker voor winnend Genk

17 februari 2013 19:58 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Joachim van der Marck

Racing Genk heeft in eigen huis een eenvoudige overwinning geboekt op KV Kortrijk. De ploeg van Mario Been was met 2-0 te sterk voor de middenmoter. De tweede treffer van de avond kwam op naam van Glynor Plet, die deze keer al vanaf de aftrap mee mocht spelen.

Al vroeg in de wedstrijd werd het duidelijk dat Genk een maatje te groot was voor Kortrijk. De gasten kwamen er in de beginfase niet aan te pas en moesten na een klein kwartier al de eerste tegentreffer van de avond incasseren. Na een drukte in het strafschopgebied van Kortrijk, kon Jeroen Simaeys profiteren en voor de openingstreffer zorgen.

Een matige eerste helft zorgde na de 1-0 van Simaeys echter niet meer voor spanning. Ook na de rust kwamen beide ploegen maar moeilijk op gang. Uit het niets kreeg Glynor Plet na ruim een uur spelen de eerste echte kans in de tweede helft. Een voorzet van Benjamin de Cuelaer werd niet goed weggewerkt, waardoor de huurling rustig voor de 2-0 kon tekenen.

Uiteindelijk bleef het ook bij de eenvoudige 2-0 overwinning van de mannen van Mario Been. Door de zege nemen De Smurfen de derde plaats in de Belgische Jupiler Pro League over van Standard Luik. Het gat met koploper RSC Anderlecht blijft veertien punten, nummer twee Zulte Waregem staat op zes punten voor Racing Genk.

Michel van Ballegooij Rang: Invaller| 17-02-2013 20:37 | Reageer

Tijd om Genk een zak geld te doen en Plet terug te halen lijkt me voor Twente..