| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: Steaua troeft Ajax af en gaat verder na strafschoppen

21 februari 2013 23:48 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Ivo Terpstra
 

Ajax heeft zich onnodig laten uitschakelen in de de Europa League. Het elftal van Frank de Boer werd afgebluft door een fel Steaua Boekarest, dat in de reguliere speeltijd de 2-0 nederlaag van vorige week weg wist te poetsen. Uiteindelijk moesten de Amsterdammers het na penalty's afleggen tegen Steaua, waarvoor begin maart de confrontatie met Chelsea wacht.

De thuisclub ging direct offensief van start, maar nadat de storm van Steaua wat was gaan liggen kregen de Amsterdammers de controle over de wedstrijd. Het resulteerde in twee opeenvolgende grote kansen, voor Victor Fischer en Christian Eriksen. Beide Denen lieten echter na Steaua een flinke klap uit te delen.

Het overwicht bleef liggen bij Ajax, maar toch vonden de gevaarlijkste momenten plaats voor het doel van Kenneth Vermeer. Eerste pakte de doelman oliedom een terugspeelbal van Christian Poulsen op, maar de indirecte vrije trap binnen het zestienmetergebied trof geen doel. Even later was het wel raak. Linksback Iasmin Latovlevici nam een lange pass van achteruit goed aan en rondde keurig af over de te vroeg uitgekomen Vermeer.

De voorsprong was voor Steaua het signaal om na rust vol op zoek te gaan naar de benodigde tweede treffer. Ajax kwam moeilijk onder de Roemeense druk vandaan en ontsnapte na een uur spelen toen Adrian Popa van afstand op de paal schoot. Het leek het hoogtepunt van de aanvalslust van de Roemenen te zijn. Ajax herstelde de verhoudingen enigszins en kon er ook zelf weer een aantal keer uitkomen. Toch wist Steaua opnieuw tot scoren te komen. Een afgeslagen bal na een lange ingooi werd fantastisch in de kruising geschoten door Vlad Chiriches.

Ajax wist via twee hoekschoppen nog bijna een verlenging te voorkomen. Eerst kopte Boerrigter op de paal en vervolgens was het Van Rhijn die listig bij de eerste paal kon inkoppen. Steaua-doelman Tatarusanu kon de inzet met moeite keren. Ajax moest hierdoor onnodig overwerken via een extra half uur speeltijd.

Daarin konden beide elftallen geen gevaar stichten, dus een strafschoppenserie moest de beslissing brengen. Doelman Tatarusanu werd hierin de held van Boekarest door de penalty van Lasse Schöne te keren. Toen Niklas Moisander ook nog ruim over schoot was het gedaan voor Ajax, omdat de Roemenen wel alle strafschoppen raak schoten.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (34)

Reacties
Kella020 Rang: International| 22-02-2013 0:24 | Reageer

Ajax heeft geen moment gevoetbald en de problemen over zich afgeroepen. Na de 1-0 was het simpelweg maar wachten op de 2-0 en die kwam er dan ook. Kansen Boerrigter/Rhijn/Serero moet er minimaal één in, dan ga je 'gewoon' door. Pijnlijk, dit verlies. Niet alleen voor Ajax, maar het gehele Nederlandse voetbal. Focus nu op de nationale prijzen.

GodenZoon Rang: Waterdrager| 22-02-2013 1:21 | Reageer

Idd helemaal met je eens! Ajax speelde zo fakking slecht!! Dit hebben ze totaal aan zichzelf te danken. Als ze ook maar een 10e van hun inzet erbij deden hadden ze dit gewonnen. Zo ontiegelijk laks en zo veel foute keuzes dat ze maakten.. En bij de penalty's ook zo slecht, ik snap ook niet waarom Schöne uberhaupt een penalty mag nemen..

AFCA020 Rang: Vedette| 26-02-2013 15:10 | Reageer

Mee eens

Feyrofer | 22-02-2013 0:33 | Reageer

Was te verwachten dit,is gewoon een degelijke tegenstander en daar hebben nl teams t lastig mee...

GodenZoon Rang: Waterdrager| 22-02-2013 1:31 | Reageer

Een degelijke tegenstander?? Flikker op man!!!!
Als Ajax gewoon wat beter speelde!! En Betere inzet toonde dan veeg je deze flapdrollen zo van de mat af!!!!!
Ajax speelde zo fakking slecht, ongelofelijk laks en maakten zo ontiegelijk veel fouten!! Onnodig veel balverlies!! En niemand die een kans kon afmaken!!
Degelijke tegenstander zegtie... Ga een eind fietsen ofzo kerol!! In Amsterdam hadden we geen kind aan deze gasten... Ajax vergat daar alleen om er 1 of 2 goals bij te maken!!

Geloof mijn woorden... Deze gasten worden van de mat geveegd door Chelsea!!

Feyrofer | 22-02-2013 1:41 | Reageer

Waarom win je dan niet? Als als als geld niet ook Ajax verliest al jaren van dit nivo tegenstanders uitzondering zijn der altijd maar in de afgelopen 6 jaar hebben ze van teams verloren waar wel ff gewonnen zou worden en altijd ligt t aan dat ze slecht speelden... De rest van nl is al wakker nu jij nog het is gewoon slecht gesteld met t nl voetbal.. Maar leef maar in je droomwereld dat Ajax wel ff de el zou winnen...

AFCA020 Rang: Vedette| 22-02-2013 16:54 | Reageer

Je eerste stuk ben ik het over eens maar je 2e reactie is wat kort door de bocht en niet gepast.
Ik snap dat dat komt omdat je werd uitgedacht maar ik wil het toch even proberen te weerleggen.

Dat Ajax verliest van teams waarvan "wel effe gewonnen gaat worden" klopt mijns inziens net:

2013: steaua Boekarest, gewoon de record kampioen van Roemenië.
Steaua is wat je terecht zegt gewoon een lastige tegenstander.
Desalniettemin was er nu een kans om te winnen, althans door te gaan. Het geluk wat daarbij komt kijken hebben we alleen niet gehad (ballen op paal, lat en een miraculeuze redding van de keeper.)
Daarbij hebben ze de wedstrijd niet gister verloren maar vorige week hoe gek dat ook klinkt. Na de 2-0 is er verzuimd om door te spelen voor 3, 4 of 5-0. Daardoor was er gister nog sprake van een wedstrijd. Buitendat gingen de jongens gister het veld op met het idee: we zijn er al. Ja en dat kan tegen dit kaliber tegenstander niet natuurlijk. En uiteindelijk verlies je over 2 wedstrijden dankzij de loterij die penalty's heet...

2012: Man Utd.
Nou dat is ook zeker geen schande om daarvan te verliezen. Sterker dat was oer 2 wedstrijden gewoon goed. Je had toen zomaar door kunnen gaan en je won op Old Trafford, wat maar weinigen gegeven is.
Alleen Ajax had daar nooit mogen staan. Ajax had in plaats van in de EL tegen de kampioen van Engeland, het grote man Utd, moeten voetballen tegen de kleine voetbaldwerg uit Cyprus voor de Champions League ipv Lyon.

2011: Spartak Moskou.
Dit is op papier de enige waar je echt an had moeten winnen, zeker als je in ogenschouw neemt dat je clubs als onder andere Kiev, Anderlecht en AC Milan (respectievelijk de kampioenen van oekraine belgie en italie) helemaal van de mat getikt hebt.

2010: Juventus
Nou ook Juventus is gewoon internationale top dus ook hun moet je niet "effe van winnen" in mijn ogen. De tijden dat dat allemaal zo was zoals jij stelt, dat was in de jaren 70.
Zelfs midden jaren 90 werd het gewoon als stunt gezien dat Ajax van het grote Real en het grote Milan won. Dus dat effe winnen is in mijn optiek al decenia niet meer zo. Haha maar vind het wel een compliment ;)

2009: olympique Marseille
Gewoon een Franse topploeg die later kampioen werd van Frankrijk.
Hier verloor je zelfs pas na verlenging van geloof ik. Terwijl je datzelfde jaar onder andere nog clubs als HSV (die tijd nog topclub in Duitsland) en Fiorentina versloeg.
Dus ook dit is geen schande geweest allemaal. Ajax speelde zelfs erg goed tegen die Fransen en hadden meer verdient.

2008: Dinamo Zagreb
Zelfde verhaal als steaua. Gewoon een erg sterk team. Deze gasten hadden toen 3 jaar op rij de dubbel gewonnen in eigen land, iets wat ze in totaal 5 of 6 keer achter elkaar zouden doen als ik mij niet vergis. Wederom: geen appeltje eitje.

Dus even welbeschouwend heb je van deze 6 ploegen "waarvan Ajax wel effe moet winnen"
Eigenlijk alleen van Spartak Moskou verloren daar waar het door goede resultaten vooraf niet werd verwacht. Maar dan nog, ook Spartak is niet slecht.
Dinamo en Steaua zijn 2 zeer gerespecteerde ploegen en beide recordkampioen in eigen land, zoals Ajax dat in Nederland is. Gewoon goede ploegen dus. Als je 10x speelt zal je even veel punten pakken als verspelen. Naja en deze keer hadden ze niet het geluk dat je nodig hebt.

Verder, inhakend op je laatste zin, denk ik dat dit jaar wel de uitgelezen kans was om weereens beslag te leggen op die titel.
Als je weet welk niveau Ajax kan halen (kijk naar de wedstrijden tegen city en psv), dan is dat gewoon goed genoeg. Maar je moet daarbij nog wel het beetje geluk hebben wat je nu niet had.
Het is jammer maar het is niet anders.

En het is niet alleen jammer voor de Amsterdammers, maar ook voor rotterdammers, eindhovenaren, voor jou. Voor iedereen eigenlijk. Althans daarvan neem ik aan dat je het wel met me eens ben toch?
Iedereen hoopt op Nederlands succes lijkt me.
Wat je cluppie ook is.

Nogmaals: denk niet dat je je reactie zo hard richting Ajax bedoelde maar meer dat het een reactie was op godenzoon. Maar wilde dit toch even gezegd hebben.

KasperHermans Rang: International| 24-02-2013 0:54 | Reageer

Spartak Moskou is natuurlijk veel sterker dan Dinamo Zagreb. Kwam dat seizoen ook gewoon uit de CL. Dinamo Zagreb dat was gewoon echt een regelrechte schande. Juve en Man Utd niks mis mee. Van Spartak, Marseille en Boekarest had je er gewoon minimaal een moeten winnen.

AFCA020 Rang: Vedette| 25-02-2013 12:45 | Reageer

Technisch gezien hebben ze er 2 gewonnen, dus hebben ze ruimschoots aan je standaard voldaan.

Ik weet niet of het schandes zijn. Als ik psv zie sputteren tegen Solna, als ik feyenoord zie hannesen in praag etc. Denk niet dat iemand anders het nog beter had gedaan dan AJAX.

De Nederlandse competitie wordt gewoon elk jaar minder.

Daar waar we 10 jaar terug (03-04) met zn alle dachten dat we zwaar achter de feiten aan liepen, doen we dat nu ZEKER.

Van Bommel (toen hij nog goed was)
Robben
Kezman
Van Persie
Kuijt
Stekelenburg
Trabelsi
Maxwell
Chivu
Heitinga
Escude
Van der Vaart
Pienaar
Vermaelen
N. de Jong
Sneijder
Zlatan

Spelers van dit kaliber lopen er momenteel in de eredivisie absoluut niet rond.

De "pareltjes" van nu moeten nog heel wat leren om ooit op dit niveau te komen.

We missen de echt goede spelers.
Dat pelle nu ineens een stuk beter lijkt dan in 2007 komt gewoon omdat de eredivisie een vrije val heeft gemaakt in mijn ogen.
Dat clubs als vitesse en utrecht zo makkelijk aanklampen met middelmaat selecties, heeft te maken met een vrije val in de top.
Dat az en twente recent kampioen hebben kunnen worden, komt door de vrije val in de top.

Dat we nu enthoussiast worden van spelers als clasie en Siem de Jong komt doordat er geen echte toppers meer zijn. Deze heren zullen beide nooit bij een grote club spelen. Europese subtop misschien hooguit.


Dus kortom, ik denk dat vele Nederlanders onze competitie zwaar overschatten, net als onze bondscoach trouwens (minimaal gelijkwaardig aan de serie A?).

Nederland is (momenteel) gewoon een erg zwak voetballand (qua niveau).
Dus ik denk niet dat je kan/mag stellen dat AJAX al die clubs van de laatste 6 jaar maar even op moet rollen. Ook clubs als Zagreb en Boekarest niet.

We moeten het onder ogen zien. Nederland speelt een bijrol. Dat zag je zelfs op het EK (al is dat grotendeels op het conto van van marwijk te schrijven want dit was de laatste redelijke selectie voor voorlopig).
Het Nederlands elftal zal ook in 2014 geen rol van betekenis spelen jammer genoeg.
We moeten hopen dat Cruijff zijn aanpak weer vruchten af gaat werpen. Dat meer clubs gaan werken zoals Ajax en nu ook Feyenoord.
Dat we een methode vinden om talenten langer hier te houden. Dat er van hogerhand (UEFA/FIFA) iets gedaan wordt aan de handel in jeugdspelers.
Bijvoorbeeld geen internationale transfers voor je 23e of weet ik veel wat.

Want onze Nederlandse jeugd is nog altijd een van de beste ter wereld, ons land heeft het amateur voetbal het beste geregeld van de hele wereld.
Als spelers nu langer hier kunnen blijven, worden wij (maar ook andere landen) weer sterker, dan groeit het niveau weer naar mekaar toe.

Ook moeten de Europese Toernooien weer op de schop en terug naar het oude model.
In de CL alle landen toestaan, en dan ALLEEN de kampioen. Dan een Europa Cup 2 (voor de mindere goden) en een Europa Cup voor bekerwinnaars.

Dan zal je zien dat de verschillen weer veel kleiner worden. Dan is het ook zinloos om miljarden te pompen in een club omdat de kans gewoon heel klein is dat je je geld er weer uit krijgt.

Als dan ook de Financieel Fair Play goed wordt doorgevoerd, dan zal je zien dat alles weer naar mekaar groeit.

Alleen zo kunnen we weer serieus meespelen, anders blijf je seizoenen als deze houden waarin we in februari nog maar 1 club actief hebben in Europa.....

GodenZoon Rang: Waterdrager| 22-02-2013 17:40 | Reageer

Heb ik gezegd dat Ajax de EL ff zou winnen?? Gozer beter word jij zelf ff wakker ofzo... Knuppel dat je bent. vertel mij dan ff waarom Ajax in de CL wel van Man-City kan winnen?? En beter ga jij ff je Nederlands updaten want het is altijd nog "niveau" en niet "nivo"... Ajax speelde gistre flink belabberd anders hadden we in Amsterdam ook wel verloren. Ajax werd in de kampioenenpoule, de poule des doods van de CL wel ff 3e... Niks op aan te merken!! Ik wil jouw feyenooit wel is ff zien in de reeks die Ajax dit afgelopen jaar gemaakt heeft...
Die liggen er bij de eerste wedstrijden gelijk uit...

grapjas dat je bent

Feyrofer | 23-02-2013 0:38 | Reageer

Lol ben t wel met afca eens,tuurlijk jammer voor nl voetbal maar zo slecht is t nou eenmaal gesteld... De overwinning op utd was grote klasse en sorry city is los zand geen team... Over godenzoon je kan Feyenoord erbij halen maar wij zeggen nooit dat we ff winnen dat roep jij maar... Steaua is altijd al lastig geweest hoe kom je er dan bij dat je ff wint... Dat je een Ajax hart heb is mooi maar wees reëel Kopenhagen slavia Praag waren ook te veel,is allemaal jammer maar wel de waarheid dus tja deal with it..,

AFCA020 Rang: Vedette| 25-02-2013 12:47 | Reageer

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jouw visie op mijn reactie op Kasper Hermans.
Hoor graag van je ;)

Haha misschien samen zitting nemen in de FIFA? :p

Trikson | 22-02-2013 0:37 | Reageer

Het leek wel of Eriksen bij Steaua speelde. Wat een balverlies!

Benjamin Rang: Sterspeler| 22-02-2013 2:28 | Reageer

Steaua speelde in Amsterdam beroert, maar vandaag was het bij vlagen klasse van hun kant hoor. Desalniettemin had Ajax dit natuurlijk dik en dik moeten winnen!

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 22-02-2013 8:41 | Reageer

En dan maar negatief spreken over de achterhoede van PSV.
Kijk eerst maar eens naar jullie eigen achterhoede waarvan er in het Ned. elftal staan. Niet te geloven.
Gewoon verdiend verloren.

Chefke Rang: Amateur| 22-02-2013 9:13 | Reageer

Mwah, vond de problemen juist voorin liggen bij Ajax. Daar werd te snel balverlies geleden en veel verkeerde keuzes gemaakt. Enige fout is bij de 0-1, waar je bij die lange bal ziet dat Van Rhijn een CV is, want als CV heb je nooit zoveel ruimte schuin in je rug omdat er een back staat om het op te vangen.

Aan de 2-0 kan je natuurlijk geen kut, wereldgoal, maar zo maakt ie m ook nooit meer.

Zuur maar helaas, een baggerjaar voor NL.

Overigens over PSV gesproken. Hun tegenstanders zijn door Basel uitgeschakeld (Djnepr) en Napoli is zelfs weggevaagd door Plzen (WTF?), dan mag je je toch ook wel achter de oren krabben, vind ik.

Benjamin Rang: Sterspeler| 22-02-2013 11:14 | Reageer

Ik vind Boekarest alsnog niet te vergelijken met Napoli (dat in de groepsfase gewoon met bv een Cavani in de basis speelde) en Dnipro, dat in de groepsfase hele goede wedstrijden heeft gespeeld.

Chefke Rang: Amateur| 22-02-2013 12:59 | Reageer

Cavani was dan ook praktisch de enige maar goed. Alle zeven hebben we gefaald dit jaar Europees, al hadden Vitesse en AZ wel een kutopponent en heeft Ajax Man City achter zich gelaten. Schaars hoogtepuntje dus.

AFCA020 Rang: Vedette| 25-02-2013 15:04 | Reageer

eens!

AFCA020 Rang: Vedette| 22-02-2013 19:17 | Reageer

Ajax heeft stuk voor stuk veel moeilijkere tegenstanders gehad als psv....
Real Madrid, Dortmund, City en Boekarest afstrepen tegen Napoli, Solna, fk zeta en dnjepr.
Dan is dat allemaal toch wel 10x beter (minimaal)... En nog is Ajax verder gekomen.

Maar waar ik je wel gelijk in geef: een club als Ajax hoort er nog in te zitten.
Ach ja, er zijn nog 2 prijzen te pakken, daar maar voor gaan en volgend jaar beter

Kella020 Rang: International| 22-02-2013 11:39 | Reageer

Tegen wie heb jij het nu Benny? Van Rhijn is de enige die een persoonlijke fout maakte, waaruit het doelpunt kwam. Voor de rest heeft de verdediging zich aardig 'staande' gehouden. Het probleem lag 'm voorin. Van die drie kansen (2x corner + Serero) moet er gewoon minimaal 1 in, dan ben je gewoon door. Je opmerking is een beetje jammer, PSV deed al lang en breed niet meer mee...

MW1987 Rang: Ballenjongen| 22-02-2013 10:44 | Reageer

Ik vond Ajax laks spelen gisteren. Pech dat je vlak voor rust dat doelpunt tegenkrijgt, het geloof bij Boekarest nam daardoor toe. 2e helft was Steaua gewoon beter puur op wilskracht. Het is jammer voor het Nederlandse voetbal dit jaar, maar dit maakt de Eredivisie weer des te leuker denk ik.

AFCA020 Rang: Vedette| 26-02-2013 0:12 | Reageer

Haha de competitie is spannend genoeg!
2 teams ie beide in eigen hand hebben of ze wel of geen kampioen worden, maar beide teams zullen ook nog brokken gaan maken vrees ik, waardoor er nog een paar kunnen hopen!

Benjamin Rang: Sterspeler| 22-02-2013 11:14 | Reageer

Neemt niet weg dat PSV het zelf heeft verneukt hoor!

nettie Rang: Teletekst supporter| 24-02-2013 0:44 | Reageer

f op hier psv er

Feyrofer | 23-02-2013 0:59 | Reageer

Ow en godenzoon weet niet onder welke steen je heb gelegen maar nivo is al jaar of 14 Nederlands ;-) dus als je me wilt verbeteren graag goed kan ik tenminste echt wat leren ;-)

GodenZoon Rang: Waterdrager| 23-02-2013 1:53 | Reageer

Owja??? Dan weet ik niet onder welke steen jijNederlands leert want mijn spellingscontrolegeeft "nivo" toch echter alsincorrect aan en "niveau" toch echtwel als correct aan...

zie hiersjappie

http://taaladvies.net/taal/ad vies/vraag/153/

Is toch duidelijk... Of nietdan???? ;-)

Met onderaan de site:
© Nederlandse Taalunie, 2000 - 2012 alle rechten voorbehouden

Gewijzigd op zaterdag 23 februari 2013 om 02:13.
GodenZoon Rang: Waterdrager| 23-02-2013 2:07 | Reageer

En hier nogmaals:

http://www.inl.nl/over-het-inl/wat-doet- het-inl/nieuws/328-spellingfouten

Onder het woord: Spellingfouten zie je een datum 12-okt-2011.

En onder het blokje met updaten zie je de tekst:

Zijn buro, kado en nivo juist geschreven? (antwoord: nee, de juiste spelling is bureau, cadeau en niveau)

Ga terug naar school kerel dan doe je tenminste nog iets nuttigs, levenloos en doelloos mannetje.

GodenZoon Rang: Waterdrager| 23-02-2013 1:43 | Reageer

Owja??? Dan weet ik niet onder welke steen jijNederlands leert want mijn spellingscontrolegeeft "nivo" toch echter alsincorrect aan en "niveau" toch echtwel als correct aan...

zie hiersjappie

http://taaladvies.net/taal/ad vies/vraag/153/

Is toch duidelijk of nietdan????

Met onderaan de site:
© Nederlandse Taalunie, 2000 - 2012 alle rechten voorbehouden

Gewijzigd op zaterdag 23 februari 2013 om 02:13.
Feyrofer | 23-02-2013 6:43 | Reageer

Is abr ;-)

GodenZoon Rang: Waterdrager| 23-02-2013 10:52 | Reageer

Algemeen Beschaafd Roemeens?/Russisch?/

GodenZoon Rang: Waterdrager| 23-02-2013 10:59 | Reageer

Aahh ik zie 't al....
Algemeen Beschaafd Rotterdoms

Feyrofer | 23-02-2013 7:35 | Reageer

Zal me ook een worst zijn eigenlijk. Blijf toch lekker nivo zeggen

AFCA020 Rang: Vedette| 24-02-2013 10:34 | Reageer

Nieuwe spelling is, dat je meer moet schrijven zoals je het zegt.
Het Nederlands weer vereenvoudigen.

Kado, buro, nivo, etc mag allemaal. Maar eau is ook gewoon goed.

Zelfde als woorden met een C die mag je bijna allemaal met een K schrijven nu.

Maar wat nog belangrijker is en wat heel weinig mensen weten:
Alleen voor overheden en het onderwijs geldt de Nederlandse spelling.
Iedere burger en ieder bedrijf is vrij te spellen zoals hij/zij wil.

Dat de spelling vaak zo goed mogelijk wordt overgenomen door de staatsburger is leuk.
"Mar als ikkuh soo sauw sgreifen is da gwoon goet."

Dat we het allemaal beter begrijpen wanneer je zo schrijft is een ander verhaal..

In beide gevallen zit je dus goed feyrofer! ;)

Tot zover de Nederlandse les voor vandaag! Nu weer over voetbal? :p hahahaVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!