| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: Slim AZ verschalkt Ajax en gaat naar de bekerfinale

27 februari 2013 22:35 | Bron: Voetbalinfo
 

AZ mag het in de KNVB-bekerfinale opnemen tegen PSV. De Alkmaarders versloegen in een Noord-Hollandse halve finale Ajax met 0-3, dankzij twee spaarzame maar trefzekere uitbraken. Jozy Altidore was de grote man met twee treffers en een assist.

Lasse Schöne loste het eerste schot van de wedstrijd. Hij draaide op knappe wijze weg bij zijn tegenstander, maar zijn schot met links kon net gepakt worden door Esteban. De eerste kans voor AZ kwam er na een klein kwartier en was voor Adam Maher na een goede voorzet van Roy Beerens, maar de middenvelder schoot de bal haastig in en zag zijn poging naast verdwijnen.

Ajax domineerde en leek na twintig minuten op voorsprong te komen. Uit een vrije trap van Schöne gleed Niklas Moisander in, maar de bal belandde op de paal. Even later moest Esteban ingrijpen bij een knal van Derk Boerrigter. AZ werd daarna wat sterker en ontwikkelde flink wat druk, maar Thulani Serero kreeg de beste kansen voor de Amsterdammers. De eerste keer schoot hij van een afstandje de bal ruim naast en even later maaide hij in kansrijke positie langs de bal.

Na rust was de eerste kans voor Ajax via Jody Lukoki, maar hij schoot de bal ver naast. Danny Hoesen produceerde even later een knal die ver overvloog. Hoewel het niveau niet hoog was bleven de schietkansen voor Ajax komen, maar Lukoki en Serero hadden het vizier duidelijk niet op scherp staan. Schöne had dat wel, maar zijn naar buiten draaiende schot werd knap gekeerd door Esteban. Even later was het bij de eerste de beste AZ-kans raak. Maher gaf goed voor, waarna Jozy Altidore van dichtbij de bal binnen kon knikken.

Ajax zette nog wel aan en was nog een keer gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker, maar een lage voorzet van Boerrigter ging aan iedereen voorbij. De tijd begon te dringen voor Ajax en AZ begon met meer en meer vertrouwen te spelen. En op de counter leidde dat tot de 0-2. Altidore stuurde Johan Berg Gudmundsson op het juiste moment diep en de IJslander diep en hij ronde fraai af. Het slotakkoord kwam op naam van Altidore, die op zeer fraaie wijze raak lobte vanaf een meter of 25.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (12)

Reacties
Latjepsv | 27-02-2013 22:36 | Reageer

Mooi hè

Latjepsv | 27-02-2013 22:58 | Reageer

We krijgen nu ongeveer hetzelfde als vorig seizoen met de wedstrijd Heerenveen - Feyenoord , Az is gebaat bij kampioenschap van PSV zodat ze zeker Europees spelen bij eventueel verlies van de beker en aangezien PSV nog uit naar Az moet krijgen wij het misschien wel kado.

KasperHermans Rang: International| 28-02-2013 0:08 | Reageer

Daar moet je maar op willen hopen...

Kella020 Rang: International| 28-02-2013 7:50 | Reageer

Vreselijk. Word je daar zelf nou echt blij van?

AFCA020 Rang: Vedette| 28-02-2013 10:21 | Reageer

Hahahahahahah dat je daaraan denkt denkt zegt mij al genoeg :p

MBB | 27-02-2013 23:19 | Reageer

Los van het feit dat wij als Ajax zelf niet scoren, ging een overtreding op Schöne vooraf aan de eerste goal dat door blom niet werd gezien en duidelijk hands voorafgaand aan de tweede goal. Blom had duidelijk een az dag. Ondanks dat, hadden we gewoon zelf moeten scoren. Kansen waren er, maar de afronding was abominabel. Dan kan je in ieder geval niet winnen...

Erikpolman Rang: Super talent| 28-02-2013 8:33 | Reageer

Als er nou eerst eens kansen worden afgemaakt voor dat er naar de scheids wordt gewezen...

AFCA020 Rang: Vedette| 28-02-2013 10:19 | Reageer

Ach boeiend, het is maar een bekertje, gister even een reserve team aan de bak gezien, weet je ook weer hoe het die jongens vergaat. Nederlaag is zonde want absoluut onnodig gister (zelfs met een b-team was je beter), maar ja als je het niet afmaakt is het jammer. Maar zoals gezegd, het is maar de beker

Lassauw | 28-02-2013 12:24 | Reageer

Zo'n opmerking krijgen we altijd als je team verliest. Zonde, je wil wat dan ook elke prijs pakken als je mentaliteit goed is. Straks als ajax niet de titel pakt "ach is maar de titel". En nee ik ben totaal geen fan van geen een nederlandse club als we met zulke opmerkingen weer gaan komen hehe

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 28-02-2013 13:10 | Reageer

Ja en DAT is nu de reden dat er hier veel personen zijn weggegaan.
Je mag nooit iets zeggen over Ajax en als ze verliezen net als gisteren dan is het maar een bekertje of het ligt aan het veld.
Ajax is ook Ajax niet meer met die kinderen.

AFCA020 Rang: Vedette| 28-02-2013 13:49 | Reageer

Je zal mij nooit over neven dingen horen zeiken.
Spelen ze slecht, dan spelen ze slecht.

Of heb je mijn stukken over Staeua niet gelezen?
Slecht is slecht, goed is goed. Klaar.
Eerlijkheid zou vele mensen hier inderdaad sieren.

Maar gister speelde AJAX met 8 reserve spelers, dus is het een feit dat je bij lange na niet je sterkste 11 liet spelen.
Dat werd (mede) gedaan omdat dit een beker wedstrijd is. Tuurlijk had De Boer liever gewonnen, maar die titel is 100x belangrijker. En ik moet zeggen dat ik De Boer een mega compliment ga geven als hij gewoon alwéér de titel pakt.

Dat AJAX AJAX niet meer is ben ik niet met je eens.
AJAX heeft namelijk altijd "kinderen" gehad.
Ik weet niet welke leeftijd jij hebt, maar misschien kan je je anders herinneren waarmee AJAX in '95 de Champions League won en hoe ze met een nóg jonger elftal in '96 ten onrechte de finale niet wonnen?
Dus AJAX is wat dat betreft wel degelijk AJAX, nog steeds een heerlijk jong team, alleen de huidige spelers zijn nu niet van dien kwaliteiten dat de CL wel even gewonnen wordt. Maar dat komt grotendeels door het vertrek van spelers naar de grote(re) competities.
Wij spelen geen 3, 4, 5 jaar meer met het zelfde team. Elk jaar worden er 4 sterkhouders weggekocht.
Maar aan de jeugd zie je dat AJAX nog steeds groots is.
Next Gen bijvoorbeeld vorig jaar (en ook dit jaar weer), maar ook de jaarlijks terugkerende Future Cup, die bijna ieder jaar wordt gewonnen.
Dus het kan nog wel degelijk maar dan moet er van hoger hand EINDELIJK eens wat veranderen door de FiFa of Uefa.

Maar toegegeven, nu is AJAX minder goed dan 10 of 20 jaar geleden.
Als je mijn standpunt daarover wil lezen verwijs ik je ook naar het artikel over staeua AJAX

AFCA020 Rang: Vedette| 28-02-2013 13:37 | Reageer

Hahahah je zal mij nooit horen roepen: Ach het is maar de titel :p

Maar het is toch zo, je ziet dat ook de staf van AJAX zo dacht. Dat is niet lullig bedoelt of denigrerend richting welk team dan ook.
Maar AJAX pakt de beker aan, zodat ze kunnen zien hoever de reserves zijn.

Naja en leer mij Frank kennen, hij wilde echt wel winnen. Maar het feit is: Die titel is vele malen belangrijker.
Of dacht jij dat twente 2 jaar terug niet baalde dat ze wel de beker wonnen maar voor de titel kansloos waren?
Die hadden het maar wat graag zoals AJAX gehad. De beker leeft in Nederland niet.
Zeker bij AJAX en Ajacieden niet. Dat is nou eenmaal een feit.
Winnen is leuk, maar niet meer dan datVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!