Wedstrijdverslag: Ajax heeft maar een helft nodig tegen zwak FC Twente

2 maart 2013 22:33 | Bron: Voetbalinfo

Ajax heeft op bezoek bij FC Twente zonder al te veel problemen een zege geboekt. Dankzij het centrale duo achterin - Niklas Moisander en Toby Alderweireld - leidde de ploeg van Frank de Boer al met 0-2 bij rust en die voorsprong kwam in het tweede bedrijf geen moment meer in gevaar.

Al vroeg kwamen de Amsterdammers op een voorsprong. Niklas Moisander kreeg alle tijd en ruimte om aan te leggen en van een meter of 25 verraste hij Nikolay Mihaylov met zijn schot. Zonder veel kansen te creëren had Ajax vervolgens het overwicht in de wedstrijd tegen een Twente dat nog steeds niet goed in elkaar stak. Dat werd ook wel duidelijk toen Toby Alderweireld na ruim een half uur compleet vrijgelaten werd in het strafschopgebied bij een vrije trap van Christian Eriksen. De jarige verdediger kopte de bal fraai in de hoek.

Na rust kreeg FC Twente dan voor het eerst echt een kans. Dimitri Bulykin verlengde de bal goed op Luc Castaignos, die met zijn puntertje net niet Kenneth Vermeer kon verrassen. De doelman moest een minuut later weer handelend optreden op een vrije trap van Tim Hölscher. Ajax kreeg pas na een kwartier haar eerste kans van de tweede helft, al was dat wel gelijk de grootste tot dat moment. Kolbeinn Sigthórsson kopte de voorzet van Eriksen alleen recht op Mihaylov af. Datzelfde deed Leroy Fer even later aan de overkant bij Vermeer.

Hoewel FC Twente bij vlagen iets meer kon aanzetten bleef Ajax toch relatief makkelijk op de been en was het Mihaylov die het meest aan het werk werd gezet. Eerst door Viktor Fischer en uit de daarop volgende hoekschop moest hij een kopbal van zijn ploegmaat Roberto Rosales keren en zo voorkwam hij een grotere achterstand. Het was voor de Tukkers verder vooral fijn dat Ajax na rust ook alles behalve hun beste voetbal lieten zien.

Jesse Rang: Sterspeler| 02-03-2013 22:37 | Reageer

Lag wel echt aan McClaren... Het is en blijft gewoon een matige selectie zonder goede spits.

KasperHermans Rang: International| 03-03-2013 9:36 | Reageer

De minst slechte heeft gewonnen zullen we maar zeggen.

Kella020 Rang: International| 03-03-2013 10:07 | Reageer

Ajax speelde toch gewoon prima? FC Twente kwam er nauwelijks aan te pas, Ajax is gewoon weer het eigen spel gaan spelen en heeft grotendeels gedomineerd. Score had hoger uit kunnen vallen.

KasperHermans Rang: International| 03-03-2013 10:10 | Reageer

Tweede helft vond ik weinig prima. Superslordig, maar Twente nog slordiger dan Ajax. Ajax heeft het verschil voor rust gemaakt en terecht gewonnen.

Moet zeggen dat ik de eerste helft grotendeels gemist heb, begreep dat Ajax toen wel een stuk beter speelde. Dus zoals ik zei: Terecht gewonnen.

Benjamin Rang: Sterspeler| 03-03-2013 16:25 | Reageer

Ik heb ook alleen de tweede helft gezien en vond Ajax daar ook niet erg goed hoor.. Het 'voormalige' Twente had toch gevaarlijk kunnen worden na rust, maar gister waren ze wederom dramatisch.

GodenZoon Rang: Waterdrager| 03-03-2013 23:36 | Reageer

Ajax was 1e helft het team dat er voor zorgde dat er aan de andere kant niet gevoetbald kon worden en dat deden ze goed.
De 2e helft hadden ze dat moeten doordrukken. Maar over het algemeen had Twente niks te vertellen in eigen huis. Op de kopbal na dan, die recht in de armen van Vermeer belandde. Als de concentratie en het tempo van 't spel bij Ajax net ff ietsjes hoger lag, dan was het zo 0-3 0-4 geworden. Vind het echt jammer dat Twente zo zwak is geworden sinds het nieuwe kalenderjaar. Ik zie liever Twente kampioen worden dan pisv. Tuurlijk gaat Ajax voor, maar daarna gun ik het Twente. Maar dat zal een lastige klus voor ze worden. Helemaal nu Feyenoord en Vietstas ook mee strijden...

AFCA020 Rang: Vedette| 04-03-2013 11:11 | Reageer

Dat AJAX speelde tegen een "zwak" Twente, kwam gewoon door eigen klasse.
Altijd maar die onzin.
Verliest AJAX dan klopt het van geen kant en ligt het aan AJAX zelf, winnen ze dan was de tegenstander gewoon zwak?

Zal wel een reden hebben dat Twente zwak was toch?
AJAX was gewoon instaat om een concurrent hun wil op te leggen, zoals ze dat eerder ook tegen Feyenoord en psv al hebben gedaan.
AJAX heeft juist moeite in de makkelijke wedstrijden.
Zaterdag was gewoon goed en knap. Enige waar ik wederom gek van werd is dat breien in en rond de vijandelijke 16.
De score had veel groter moeten zijn, maar door tikkie breed en tikkie terug ipv te schieten lukt dat niet.