Wedstrijdverslag: Heerenveen wint weer, klopt PSV en houdt titelrace spannend

9 maart 2013 20:43 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Stephan van der Vrande

Een onverwacht verlies van PSV bij SC Heerenveen heeft de strijd om het kampioenschap helemaal opengebroken. Voor rust stelde PSV zwaar teleur. De 2-0 tussenstand was halverwege niet onterecht. PSV drong daarna flink aan, maar de reactie kwam te laat. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Eindhovenaren niet: 2-1. Heerenveen zet daarmee een goede reeks door.

Van Basten en zijn manschappen hebben alweer drie wedstrijden op rij gewonnen, waardoor de degradatiezone tijdelijk uit zich lijkt. Het vertrouwen spatte er tegen de Eindhovenaren vanaf de eerste minuut af. Marten de Roon gleed snel een voorzet van Yassine El Ghanassy binnen. De aangever verving Rajiv Van La Parra, die te laat kwam opdagen.

Van La Parra keek vervolgens met enig plezier toe hoe een onthutsend PSV een tweede tegentreffer cadeau deed aan de Friezen. Een poging van de inglijdende Djuricic werd door Boy Waterman gekeerd, maar de rebound in de verre hoek van El Ghanassy was onhoudbaar. De 'invaller' ontpopte zich daardoor direct tot een belangrijke schakel. Hij had zelfs de 3-0 op zijn slof voor rust, maar PSV kroop door het oog van de naald, ongetwijfeld wetend dat een 6-0 bij rust zomaar mogelijk was geweest.

Met Toivonen en Matavz voor Locadia en Hiljemark wisselde Advocaat vervolgens niet heel aanvallend, maar hij gaf wel een signaal af naar zijn voorhoede. Toivonen kopte enkele minuten na zijn entree vlak naast, terwijl Matavz daarna van zich af beet. De Sloveen raakte een voorzet van Mertens met het hoofd, maar de lat bood redding voor Heerenveen. In de rebound lukte het Kevin Strootman een kwartier voor tijd wel.

Het gaf de Eindhovenaren duidelijk hoop. PSV werd wakker en ging volop in de aanval. Strootman kreeg andermaal een grote mogelijkheid, de bal kwam goed terecht maar de middenvelder kon de bal maar matig raken. Inzetten van Matavz, Marcelo en Toivonen leverden tijdens het slotoffensief ook niets meer op. Ajax kan zondag bij winst op PEC Zwolle PSV voorbij, terwijl Feyenoord op gelijke hoogte kan komen als de Rotterdammers winnen van Roda JC, in Kerkrade.

Latjepsv | 09-03-2013 20:51 | Reageer

Nou, eens kijken of Ajax dit cadeautje morgen wel uit pakt

KasperHermans Rang: International| 10-03-2013 0:11 | Reageer

Zal wel niet, hebben ze al twee keer eerder nagelaten.

Chefke Rang: Amateur| 10-03-2013 8:41 | Reageer

Ah joh, don't worry. We brengen Ajax en Feyenoord ook nog wel een nederlaag toe :P

Latjepsv | 09-03-2013 20:58 | Reageer

En Feyenoord uiteraard

KasperHermans Rang: International| 10-03-2013 0:12 | Reageer

Lijkt me wel

Latjepsv | 09-03-2013 21:05 | Reageer

En Vitesse

KasperHermans Rang: International| 10-03-2013 0:12 | Reageer

Denk het wel.

Chefke Rang: Amateur| 10-03-2013 8:42 | Reageer

Heerlijke avond gisteren. Drie zeges op een rij, waarvan twee gewoon tegen titelkandidaten (al is Twente dat niet echt meer natuurlijk). Prima eerste helft, een zenuwslopende tweede, maar terecht gewonnen.