Wedstrijdverslag: Barcelona staat op en loopt over Milan heen

12 maart 2013 22:35 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Stephan van der Vrande

De heenwedstrijd in Milaan is door FC Barcelona tegen AC Milan volledig weggepoetst. Een herboren Catalaanse ploeg rekende uiteindelijk eenvoudig af met de Rossoneri. M'Baye Niang leek net een belangrijk uitdoelpunt te scoren, maar faalde. In de daaropvolgende aanval scoorde Barcelona wel en brak het team van Massimo Allegri.

Mario Balotelli zal balen dat hij toekeek. De spits kon niet geregistreerd worden en moet daardoor wachten tot volgend jaar. Het zorgde ervoor dat Milan voorin weinig houvast had. Giampaolo Pazzini was door een blessure ook al afwezig. Barcelona had een vroege voorsprong nodig en kreeg die. Lionel Messi zette na vijf minuten de gehele verdediging van de Italianen te kijk, om fraai af te ronden.

Daarmee hield het niet op. Niang kreeg de grootste kans voor de bezoekers. Van dichtbij schoot hij op de paal, waar Victor Valdes kansloos was om bij de bal te komen. In de tegenstoot was Messi vervolgens wel genadeloos. Met zijn tweede van de avond trok hij de stand weer gelijk. Ondanks dat was er voor Milan nog altijd niet heel veel aan de hand.

Met één uitdoelpunt had de ploeg zelfs bij een 3-0 achterstand alles goed kunnen maken. Die 3-0 viel, door David Villa, maar een uitdoelpunt was daarna ook dichtbij. Een voorzet van de ingevallen oud-Azulgrana Bojan Krkic kwam voor Robinho vlak voor het doel. Zijn poging werd nipt gekraakt. Een echt offensief kwam er daarna niet van Milan, uit een counter trof Barcelona nogmaals doel: Jordi Alba ging goed om met een voorzet van Alexis Sanchez en bepaalde de eindstand op 4-0.

fillyking Rang: Super talent| 12-03-2013 22:56 | Reageer

Wanneer het moet dan staan ze er wel hoor. Knap om zo antwoord te geven op de vele kritieken.

Trikson | 12-03-2013 22:58 | Reageer

Een schitterende voetbalvoorstelling. Aanvallend voetbal zoals het gespeeld moet worden. Wat is die Messi toch goed...

Kella020 Rang: International| 12-03-2013 23:30 | Reageer

Heerlijke pot! Wat heeft-ie weinig ruimte nodig zeg, poeh. Heel knap van Barca. Kampioenschap is zo goed als binnen en nog altijd actief in Europa. Hulde.