Wedstrijdverslag: Juve heeft titel bijna binnen, hekkensluiter verrast Stekelenburg

30 maart 2013 16:57 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Stephan van der Vrande

Er zijn nog maar weinig ploegen die een titel van Juventus kunnen voorkomen. Nummer vier Fiorentina haakt af, na een verliespartij op Sardinië bij Cagliari. Juventus won zelf ondertussen van Inter, in Milaan. De kwakkelende ploeg van Stramaccioni blijft op een zevende plaats staan, al wacht woensdag nog de inhaalwedstrijd tegen Sampdoria. Catania liet ondertussen een mogelijkheid liggen om in één klap Inter, AS Roma en Lazio te passeren.

Internazionale - Juventus 1-2
De topper van de zaterdagmiddag ontbrandde in een vroeg stadium. Een op het eerste oog roekeloze uithaal van Fabio Quagliarella, viel wonderwel in de linkerkruising achter Inter-doelman Samir Handanovic. Nummer zeven Inter reageerde met een kopbal van Rodrigo Palacio na een kwartier, maar hij scoorde niet. Daarna had de thuisploeg de rest van de eerste helft vrijwel geen verweer.

Juventus kon zichzelf alleen verwijten dat de ploeg niet met een ruimere marge de kleedkamers opzocht. Dat leek de ploeg na rust duur te staan, toen de eerste echte kans in het tweede bedrijf van Inter wél raak was. Cassano verraste de verdediging met een slimme steekbal. De doorgelopen Palacio kon vervolgens zelf de hoek uitkiezen.

Stadion Giuseppe Meazza ontplofte, maar de feestvreugde was van korte duur. Tot grote woede van Inter hield Quagliarella een bal op de achterlijn wel binnen. Zijn voorzet werd binnen gelopen door Alessandro Matri: 1-2. Geklaag van Cassano en assistent-trainer Ivan Ramiro Cordoba kon daar geen verandering in brengen. Een opwindende slotfase werd 'bekroond' met een rode kaart voor Esteban Cambiasso. De scheidsrechter zette het laatste fluitsignaal al in, toen hij Sebastian Giovinco alsnog torpedeerde.

Palermo - AS Roma 2-0
De rode lantaarn is door Palermo dan toch overgedragen aan promovendus Pescara. Op eigen veld klopte de hekkensluiter AS Roma op verrassende wijze. Maarten Stekelenburg en zijn achterhoede kenden niet hun beste wedstrijd. Na twintig minuten zette Josep Ilicic de Nederlander volledig op het verkeerde been. Na een knappe aanname, schoof hij met links binnen. Steek stond daarbij aan de grond genageld.

Op slag van rust stal Ilicic opnieuw de show. Hij zette twee verdedigers te kijk, waarvan hij er één wist te poorten. Hij behield het overzicht en zag Fabrizio Miccoli al inlopen. De Italiaan kwam voor zijn man en tikte met de buitenkant voet fraai de beslissende treffer binnen. Door de verliespartij lijkt Roma definitief afscheid te nemen van de Champions League-plaatsen. Palermo ziet weer enig licht aan het eind van de tunnel en stijgt naar plaats achttien.

Cagliari - Fiorentina 2-1
De bewoners van Sardinië bewezen koploper Juventus een goede dienst door Fiorentina te kloppen. De nummer vier keek al vroeg tegen een verrassende achterstand aan. Namens Cagliari dook Mauricio Pinilla na tien minuten op achter de verdediging van La Viola. Hij ontliep handig de buitenspelval, om Emiliano Viviano van dichtbij kansloos te laten.

Diezelfde Pinilla besliste de wedstrijd na één uur voetballen, vanaf de strafschopstip. Viviano dook simpelweg de verkeerde hoek in. Na 73 minuten deed Guillermo Cuadrado nog iets terug namens de bezoekers, maar dat kwam te laat.

Lazio Roma - Catania 2-1
Lazio heeft een belangrijke stap gezet in de top zeven. Waar de rest punten liet liggen, behaalde Lazio een fortuinlijke overwinning.. Catania bracht bezoek vanaf Sicilië en leek lange tijd op weg naar een overwinning, door een treffer van Mariano Izco. Een eigen doelpunt van ervaren rot Nicola Legrottaglie bracht alles weer in evenwicht, waarna een strafschop Lazio zelfs de zege bracht. Antonio Candreva volbracht het vonnis vanaf elf meter.

Overige uitslagen
Parma - Pescara 3-0
Udinese - Bologna 0-0
Atalanta Bergamo - Sampdoria 0-0
Genoa - Siena 2-2

StephanVDV Rang: Aankomend talent| 30-03-2013 16:59 | Reageer

Dat wordt even uitzitten voor Cambiasso, belachelijke tackle.