Wedstrijdverslag: Slotoffensief Roda JC kost PSV twee dure punten

31 maart 2013 14:24 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Wouter

PSV heeft zondag in de uitwedstrijd bij Roda JC twee kostbare punten verloren. De ploeg van Dick Advocaat speelde met 2-2 gelijk in Kerkrade. Ola Toivonen leek lang de grote man te worden, maar in de slotfase schoot Sanharib Malki de gelijkmaker binnen.

Door een schorsing moest PSV de Belg Dries Mertens missen. Hij deelde in de vorige wedstrijd tegen RKC een elleboogstoot uit. Memphis Depay was zijn vervanger. In de beginfase kwam de thuisploeg op voorsprong. Bij een mooie hoekschop van Mark-Jan Fledderus stond Frank Demouge helemaal vrij en hij kon eenvoudig de openingstreffer binnen koppen. Opnieuw ging de verdediging van PSV niet vrijuit.

Lang kon Roda JC echter niet genieten want zes minuten later bracht Toivonen de Eindhovenaren weer op gelijke hoogte. Door de thuisploeg werd naar scheidsrechter Danny Makkelie gekeken, maar die keurde het doelpunt goed. Niet veel later scoorde de Zweed opnieuw. Deze keer was Mark van Bommel met een mooie assists de aangever.

In de tweede helft leek PSV niet meer in de problemen te komen. Wilfred Bouma kopte op de lat en uit de rebound kon ook Georginio Wijnaldum het niet afmaken, hij schoot over. Via een kopbal van Guus Hupperts werd de thuisspelende ploeg nog erg gevaarlijk, maar die ging naast het doel van Boy Waterman. Ook Fledderus kreeg nog een grote kans. Het harde schot van de middenvelder ging echter vlak naast.

Een slotoffensief hielp Roda JC toch nog aan een punt. Malki schoof de bal vijf minuten voor tijd achter Waterman. In de blessuretijd kreeg Demouge ook nog de kans om zijn ploeg naar de zegen te schieten, zijn inzet werd echter gestopt. PSV komt door het punt op gelijke hoogte met Ajax. De Amsterdammers spelen echter nog tegen NEC Nijmegen.

Latjepsv | 31-03-2013 14:36 | Reageer

Terechte uitslag al verdiende Roda zelf meer als dit ongelofelijke slappe PSV in de 2e helft , en wat is advocaat ook een mafkees langs de kant hij kaffert zijn spelers openlijk uit , ik denk dat na gisteren Feyenoord nu ook PSV het heeft afgegeven al wisten we dit eigenlijk al voor deze wedstrijd denk zelf dat PSV de komende wedstrijden nog wel een punt of 7 laat liggen .

Trikson | 31-03-2013 15:16 | Reageer

Ik begrijp niet dat Advocaat zo'n Marcello er nog in laat staan; die geeft nog bijna de 3-2 weg ook. Met zo'n sterk middenveld, kan Van Bommel makkelijk een linie naar achteren. Zou ze een hoop rust in het team geven! (Niet verder vertellen hoor, van mij mogen die 7 punten nog her en der blijven liggen)

AFCA020 Rang: Vedette| 01-04-2013 14:13 | Reageer

De titel had ook zomaar kunnen zijn:

Slotoffensief Roda levert psv toch nog een punt op.

Allemachtig wat is Roda belabberd in de afwerking, vind het niet gek dat ze zo laag staan...
Maar iedereen is in hosanna op tv, maar in feite is er dit weekend helemaal niks verandert. Als beide titelkandidaten alles winnen zijn ze kampioen.
Voor feyenoord is het alleen nog moeilijker geworden dan het al was en voor vitesse is een hoge klassering dichterbij gekomen. Maar in feite is er niets verandert dit weekend

Justin Rang: Vedette| 01-04-2013 15:18 | Reageer

Wat een verslag.. PSV kwam in de tweede helft niet meer in de problemen, wat voor wedstrijd hebben jullie gekeken dan. Roda legde PSV het vuur aan de schenen en ze hebben geluk dat de afwerking van Roda zo dramatisch was, anders was het een handbaluitslag geworden van 10-8..

AFCA020 Rang: Vedette| 01-04-2013 18:54 | Reageer

Ja vind ik ook raar. Buitendat zie je ook spelfouten.
Een "zegen" waar demouge roda naartoe zou schieten is iets heel anders dan een zege bijvoorbeeld :p

Viel mij ook flink op dit verslag