Wedstrijdverslag: Barcelona verspeelt voorsprong op PSG in slotseconde

2 april 2013 22:41 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Ivo Terpstra

Paris Saint-Germain heeft aan de heenwedstrijd tegen Barcelona in de kwartfinale van de Champions League een 2-2 gelijkspel overgehouden. Xavi Hernandez leek Barça in de slotfase een zege te schenken, maar door een treffer van Blaise Matuidi in de slotseconde mag PSG blijven hopen.

De thuisclub kwam flitsend uit de startblokken en was na vier minute al dicht bij de openingstreffer. Ezequiel Lavezzi verscheen voor de neus van Victor Valdes, maar de poging van de Italiaan eindigde op de paal. Ook Zlatan Ibrahimovic kreeg een goede kans, ditmaal wist Valdes zijn snoeiharde inzet te keren. Waar het doelpunt aan de kant van de thuisploeg werd verwacht, was het Lionel Messi die hem namens Barcelona maakte. Na een schitterende pass van Dani Alves met buitenkant rechts kon de Argentijn eenvoudig afronden.

Waar Messi de Barcelona-fans na veertig minuten liet juichen, bezorgde hij hen later een schrikmoment. De aanvaller greep naar zijn hamstring en moest zich bij rust laten vervangen door Cesc Fabregas. Zonder haar sterspeler kende Barcelona in de tweede helft geen problemen om PSG af te stoppen. Het was zelf het gevaarlijkst via Alexis Sanchez en een van richting veranderde vrije trap van Xavi Hernandez.

Barcelona leek dus weinig te duchten te hebben van de koploper van Frankrijk, maar uiteindelijk moest het tien minuten voor tijd toch de gelijkmaker incasseren. Een stevige kopbal van Thiago Silva kwam terug van de paal, waarna Ibrahimovic de bal zonder problemen tot doelpunt kon promoveren. Dat de Zweed dit ruimschoots in buitenspelpositie deed was de Duitse arbitrage ontgaan.

Toch leek de winst uiteindelijk naar de Spanjaarden te gaan. Sanchez ging het zestienmetergebied binnen en ging naar de grond na een overtreding van PSG-doelman Salvatore Sirigu. Xavi benutte het buitenkansje en leek Barcelona in poleposition te brengen voor de return van volgende week. Matuidi besliste echter anders, door in de slotseconde Valdes op aangeven van Ibrahimovic nogmaals te passeren. Met de 2-2 eindstand mag PSG hoop blijven houden op een halve finaleplaats.

fillyking Rang: Super talent| 02-04-2013 22:46 | Reageer

Zuur zeg, want bij 1-2 was de return vrijwel een formaliteit. Maar 2-2 alsnog een goede uitgangspositie. Wordt zeker een spannende wedstrijd in Camp Nou.

Makkie Rang: Ballenjongen| 03-04-2013 10:39 | Reageer

OPmerkelijke foto. Barcelona verspeelt de zege, maar staan wel te juichen...