Wedstrijdverslag: Ajax zet belangrijke stap naar titel door winst op PSV

14 april 2013 18:21 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Richard Fokker

Ajax heeft een zeer belangrijke 2-3 overwinning geboekt op PSV. Door deze overwinning verschaft Ajax zich een uitstekende uitgangspositie in de strijd om de titel, door de voorsprong uit te breiden naar vijf punten op nummer twee Vitesse. De Amsterdammers kwamen na een half uur op voorsprong, maar PSV herstelde de balans snel. In de tweede helft nam Ajax weer de leiding. Het was echter wederom PSV dat snel de gelijkmaker produceerde. De derde treffer voor de equipe van Frank de Boer werd PSV uiteindelijk te veel, want een nieuwe gelijkmaker was een stap te ver voor de ploeg van Dick Advocaat.

PSV had het eerste kansje in het eigen Philips Stadion. Ola Toivonen waagde een poging van afstand, maar de bal ging naast het doel van Jasper Cilessen. De grootste kans van de openingsfase was echter voor Ajax. Viktor Fischer kon opstomen aan de linkerkant en schoot op doel. Boy Waterman kon nog net een hand tegen de bal zetten om een doelpunt te voorkomen. Niet veel later was het wederom de Deense linkbuiten die gevaarlijk werd. Fischer stond vrij bij de tweede paal en probeerde de bal in het doel te krijgen, maar wederom wist Waterman redding te brengen. Kort daarna wist Fischer ook koppend niet het net te vinden. Zijn poging ging net naast.

Na iets meer dan een half uur spelen was het dan eindelijk wel raak voor de Amsterdammers. De bal kwam in de kluts voor de voeten van Kolbeinn Sigthorsson, die de bal in het doel tikte. Ajax kon echter maar tien minuten genieten van deze voorsprong. Christian Eriksen liet zich aftroeven door Kevin Strootman, die alleen af kon op Cilessen. De middenvelder legde de bal af op de meegelopen Jeremain Lens, die de bal simpel in kon tikken.

In de tweede helft stelde Ajax snel orde op zaken. Eriksen werd in de dekking over het hoofd gezien door PSV en kon vrij richting de zestien lopen. Timothy Derijck liet zich vervolgens verrassen en de bal verdween via de binnenkant van de paal in het doel. Ajax liet zich vervolgens wat terugzakken en liet PSV het spel maken. Dit resulteerde ook in een grote kans van Georginio Wijnaldum. Na een voorzet kwam hij een teenlengte tekort om de bal in te tikken. PSV ging aanvallender spelen en dit leverde ook kansen op voor Ajax. Zo schoot Fischer de bal in het zijnet.

Waar Ajax iets gevaarlijker leek te worden, was het PSV dat de goal maakte. Dries Mertens schoot de bal vanuit een vrije trap op de paal. Het speeltuig kwam vervolgens voor de voeten van Lens terecht, die zodoende zijn tweede goal van de wedstrijd maakte. Niet veel later nam Ajax echter weer de voorsprong. Invaller Derk Boerrigter werd diep gestuurd en troefde een andere invaller, Erik Pieters, op snelheid af. De linksbuiten schoof vervolgens de bal onder Waterman door. PSV voerde de druk op om de gelijkmaker te forceren, maar dat mocht niet baten.

Jesse Rang: Sterspeler| 14-04-2013 18:36 | Reageer

Nou dat kampioenschap is wel binnen denk ik, lekker Ajax! ;)

Latjepsv | 14-04-2013 18:56 | Reageer

Nee dat gaat niet meer mis Maarja wat wil met de prutsers van PSV, Feyenoord en Vitesse nog even en Twente staat er ook weer bij

AFCA020 Rang: Vedette| 15-04-2013 10:33 | Reageer

Haha dat is wel erg makkelijk van je latjepsv....

Je kan ook gewoon stellen dat AJAX terecht eerste staat, omdat ze veel beter zijn dan de rest, omdat ze verreweg het beste voetbal spelen, omdat ze sinds januari 2012 maar 2x verloren hebben en nog veel meer redenen.

Maar nee hoor nu ligt het ineens aan dat de rest "prutsers" zijn?

Venz Rang: Amateur| 15-04-2013 10:45 | Reageer

Gefeliciteerd !!

AFCA020 Rang: Vedette| 15-04-2013 10:46 | Reageer

Bedankt!

Sportief ouwe ;)

Venz Rang: Amateur| 15-04-2013 13:13 | Reageer

Rivaliteit is mooi, maar soms moet je je meerder erkennen en niet kinderachtig zijn toch ;)

AFCA020 Rang: Vedette| 15-04-2013 13:15 | Reageer

Inderdaad, vind ik ook! ;)

AFCA020 Rang: Vedette| 15-04-2013 10:34 | Reageer

Hahaha zoals ik eerder al zei op de site, hoop dat pieters fit genoeg is om te spelen.... hahaahaha en gister liet hij zien waarom ik er op hoopte!