Wedstrijdverslag: Cambuur pakt titel door misstap Volendam

3 mei 2013 21:51 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Benjamin Hagen

Niet FC Volendam, maar SC Cambuur is de nieuwe kampioen van de Jupiler League. De club uit Leeuwarden begon vrijdagavond op een achterstand van Het Andere Oranje, maar laatstgenoemde verloor in Deventer waar Cambuur wel de drie punten pakte.

Excelsior - SC Cambuur
De gasten wisten wat er moest gebeuren op bezoek bij laagvlieger Excelsior in Kralingen; niets minder dan de winst was het vereiste om uitzicht te houden op de titel. Makkelijk ging het niet, maar uiteindelijk bleek de fraaie treffer van Erik Bakker na een half uur spelen doorslaggevend. De Rotterdammers konden ook geen serieus slotoffensief meer beginnen doordat talent Elvis Manu met rood kon vertrekken na een wilde karatetrap. Vlak voor het einde scoorde Adnane Thigadouini zelfs nog de beslissende tweede voor Cambuur.

Go Ahead Eagles - FC Volendam
Tegelijkertijd speelde FC Volendam de lastige uitwedstrijd op bezoek bij Go Ahead Eagles. Even leek de uitploeg op weg naar een makkelijke zege door al na een kwartier op voorsprong te komen via Brandley Kuwas, maar op slag van rust veranderde Eagles-spits Marnix Koler alles voor de ploeg uit het vissersdorp. Met twee doelpunten kantelde hij de score volledig en uiteindelijk gaf Jairchinio Antonio Volendam de nekslag; 3-1. Ook de tweede gele kaart voor Bart Vriends bracht geen redding voor Volendam en hierdoor is Cambuur dus kampioen; na 1991/1992 voor de tweede keer in de Friese historie.

Overige uitslagen:
Telstar - Sparta Rotterdam 0-3
FC Emmen - FC Oss 2-1
FC Den Bosch - De Graafschap 1-4
FC Dordrecht - Almere City 3-1
MVV Maastricht - Fortuna Sittard 0-0

AMA7 | 03-05-2013 21:57 | Reageer

Mooi dat Cambuur weer terug is op het hoogste niveau...

Benjamin Rang: Sterspeler| 03-05-2013 22:42 | Reageer

Inderdaad leuk, al had ik het Volendam ook wel gegund. Maar denk dat Cambuur en meer aan toe is!