Wedstrijdverslag: Go Ahead Eagles stoomt door naar tweede ronde nacompetitie

11 mei 2013 20:39 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Richard Fokker

Go Ahead Eagles is in de tweede ronde van de Jupiler Play-Offs de tegenstander van VVV-Venlo. Nadat het duel op de Krommedijk in een 3-3 gelijkspel eindigde, wist de ploeg van Erik ten Hag opnieuw drie doelpunten te maken. Ditmaal wist Dordrecht echter niet tegen te scoren. De verliespartij betekent direct het einde van het seizoen voor de Schapenkoppen.

Dordrecht startte sterker en kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Jeffrey Rijsdijk werd prima in stelling gebracht, maar was te wild en knalde de bal over. Go Ahead kwam vervolgens wel wat beter in de wedstrijd en kwam ook in kansrijke positie met Marnix Kolder, die recht op Warner Hahn af schoot. De grootste kans moest echter nog komen. Quincy Promes kon alleen af op de Dordrecht-keeper. Het talent van het jaar van de Jupiler League stiftte de bal over Hahn heen, maar zijn poging miste kracht en Josimar Lima kon de bal nog voor de lijn weghalen. Net voor rust had de uitploeg weer een wat sterkere fase en kreeg ook schietkansen met Danny Post, die een afstandsschot net over zag gaan.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde en creëerden beide ploegen kansen. De uitploeg werd gevaarlijk met Lars Veldwijk, die kon wegdraaien van zijn directe tegenstander en schoot de bal haast de kruising in. Jarchinio Antonia kon aan de andere kant de bal voorgeven op Xander Houtkoop, die voor open doel de bal naast wist te krijgen. Dordrecht wist vervolgens wat kansjes te creëren, maar werd niet doeltreffend. Aan de andere kant werd Go Ahead vele malen gevaarlijker. Een poging van Kolder werd nog geblokt, maar even later was het wel raak voor de Deventenaren. Promes benutte een door Tom van Sichem gegeven strafschop.

Het slot was aantrekkelijk met een aanvallend Dordrecht. Fouad Idabdelhay kwam tot twee maal toe in scoringspositie. Waar hij in eerste instantie te veel tijd nam, was het de tweede keer keeper Nick Marsman die in de weg stond. Niet de gelijkmaker, maar de 2-0 kwam kort daarna op het scorebord. Cas Peters beslechtte het lot van Dordrecht. Een minuut later viel zelfs de 3-0 voor de thuisploeg. Een voorzet kwam voor Promes, die de bal op de slof nam en zijn poging in de kruising zag vliegen.

Benjamin Rang: Sterspeler| 12-05-2013 12:33 | Reageer

Zou fantastisch zijn, de Eagles in de Eredivisie. Aantrekkelijkere club dan VVV imo.

timrussel Rang: Semi-prof| 12-05-2013 20:24 | Reageer

Aantrekkelijker dan VVV; dat zijn alle betaald voetbalclubs, behalve Oss, Telstar en Dordrecht. Go Ahead moet echt naar de Eredivisie!