Wedstrijdverslag: Barcelona viert feest in stijl na overwinning in Madrid

12 mei 2013 20:59 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Joachim van der Marck

Door een gelijkspel van concurrent Real Madrid zaterdag, was FC Barcelona zonder te spelen al kampioen. Terwijl de champagne koud in de kleedkamer stond, werd de officiële kampioenswedstrijd tegen Atlético Madrid moeizaam met 1-2 gewonnen. Hierdoor konden de fans in Catalonië de straten op om het kampioenschap te vieren.

Beide ploegen begonnen wat teleurstellend en wisten maar zelden van zich te laten horen. Meer dan een schot van Arda Turan en Lionel Messi zat er in de eerste helft niet in, doordat er van beide kanten afwachtend en controlerend werd gevoetbald.

Na de rust was de eerste grote kans dan wel raak. Uit een snelle counter kon Radamel Falcao op aangeven van Gabi voor de openingstreffer zorgen. Meteen daarna ging FC Barcelona op zoek naar de gelijkmaker. Het wilde het kampioensfeest met een overwinning inluiden en moest hiervoor zo snel mogelijk terug in de wedstrijd komen.

Met nog twintig minuten op de klok was de belangrijke gelijkmaker een feit. Alexis Sánchez schoof vrij eenvoudig de bal langs Thibaut Courtois. Het publiek ging achter de Catalanen staan, die het laatste kwartier de geblesseerde Messi moesten missen. Met een mand minder, vanwege drie eerdere wissels, ging Barça hard op zoek naar de voorsprong.

Tien minuten voor tijd wisten de gasten voor de 1-2 te zorgen. Met wat geluk werd een zwakke bal van David Villa aangeraakt door Gabi, waarmee de middenvelder voor een eigen doelpunt zorgde. Het bleek ook het laatste wapenfeit, waardoor Barcelona haar kampioenswedstrijd wist te winnen en welverdiend aan een groot feest kon beginnen.