Wedstrijdverslag: ADO klopt Heerenveen en passeert Friezen op de ranglijst

22 januari 2011 7:36 | Auteur: Dennis Matthijs

De Eredivisie is weer hervat. ADO Den Haag heeft vrijdagavond een 3-1 thuisoverwinning geboekt op sc Heerenveen. Door de zege stijgt ADO nu op de ranglijst en springt het over Heerenveen heen.

Al binnen het kwartier kwamen de Hagenaars op voorsprong. Een poging van Danny Buijs na een snelle combinatie met Charlton Vicento trof op fraaie wijze doel en derhalve was de score geopend. In het restant van de eerste helft had ADO een grote kans om de marge te verdubbelen, maar aan de andere kant had Christian Grindheim tot tweemaal toe een mogelijkheid om de score gelijk te trekken.

Kort na aanvang van het tweede bedrijf scoorde Vicento op werkelijk fantastische wijze de 2-0 door de bal vakkundig uit een volley naar de bovenhoek te dirigeren. Ron Jans bracht de opnieuw gepasseerde Bas Dost in de ploeg. De veelvuldig aan Ajax gelinkte aanvaller liet vrijwel direct van zich spreken. Met nog een kwartier op de klok schoot hij de bal tegen de touwen. Ondanks deze aansluitingstreffer werd het niet meer spannend. Nog geen minuut na het doelpunt van Dost maakte Lex Immers het verschil weer twee. In de slotfase was Heerenveen nog dicht bij de 3-2, maar desondanks werd er niet meer gescoord.

ADO Den Haag heeft nu evenveel punten als de nummer zes Roda JC, maar de Limburgers hebben nog een duel tegoed op ADO. Heerenveen zakt naar de achtste positie en kan dit weekeinde nog voorbijgestreefd worden door FC Utrecht en NAC.

ADO - Heerenveen 3-1
'12 1-0 Buijs
'53 2-0 Vicento
'76 2-1 Dost
'77 3-1 Immers

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 22-01-2011 9:07 | Reageer

Hier verliezen nog veel clubs van in het restant van deze competitie.

Dipro Rang: Waterdrager| 22-01-2011 11:44 | Reageer

ADO gaat thuis denk ik veel winnen, uitzondering(en) PSV en Ajax

boefmansje Rang: Wereldkampioen| 22-01-2011 11:55 | Reageer

ADO gaat een terugval krijgen en zo rond de dertiende, veertiende plaats eindigen (wat nog steeds keurig is voor ADO)

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 22-01-2011 15:00 | Reageer

Nou dat geloof ik niet want ze hebben een zeer goed elftal en
ook een geweldige trainer die het goed doet.